Hej!
Jeg synes cherrytomater, peberfrugtstænger og blegselleri er gode varianter, evt med en god, mager dip, lidt peanutbutter, guacamole el.lign. at peppe den lidt op med som snacks mellem måltiderne.
Til madpakken kan du fx lave en salat med pandestegte, groft skårne courgetter, auberginer, peberfrugter, svampe, løg og noget koldt kød, en rest af en art, fx kylling eller laks. Lidt oliven, snittede krydderurter eller høvlet parmasan kan give smag og variation.
Om aftenen er jeg også tilhænger af stegt grønt - i øjeblikket laver jeg tit porre/selleri i forskellige variationer, inspireret af en pastaret jeg så i Alt for Damerne. Desuden er en blendet suppe altid et hit - det kan være blomkåls-, gulerods-, græskar-, tomat-, blandet rodfrugtsuppe...
Jeg håber, det har givet dig et par idéer :-)
#2 af chras (slettet)
Jeg synes jeg har problemer med at få nok grøntsager i løbet af en dag (mit frugt og grønt består faktisk primært af frugt).
Har I nogle lækre opskrifter til hhv. aftensmad og madpakke med grøntsager?
Og evt. nogle gode ideer til snacks til formiddag og eftermiddag af de grove grøntsager?
Jeg spiser i forvejen masser af revne gulerødder blandet med alt fra ananas, rosiner osv. til hvidkål. Og bruger gulderods- agurke- og aspargesstave til snacks, men jeg synes, at det bliver lidt ensformigt i længden, så jeg vil gerne høre, om I andre har nogle lækre salater og snacks med de grove grøntsager :-)