Forskellen på fedt og kulhydrater??
Du læser en tråd i debat > kostepm
#2
re: Forskellen på fedt og kulhydrater??
For det første er det kulhydrat, der ”kører” energiomsætningen. Når kulhydratdepoterne, som findes i blodet og i musklerne er brugt op, dvs ved langvarige, udholdenhedsprægede aktiviteter, omdannes fedtet først fra blodet, derefter fra fedtdepoterne til sukker, der kan forbrændes.
Lagring af fedt og kulhydrat forekommer kun ved indtag af overskud af disse og tilsvarende mangel på aktivitet. Overskydende fedt transporteres direkte i fedtdepoterne, bedre kendt som deller.
Overskydende sukker søges primært forbrændt, deponeret i musklerne eller udskilt. Hvis der stadig er overskud, kan leveren omdanne sukkeret til fedt, der så går i fedtdepoterne.
Denne proces tager nogen tid, 1-2 uger, men fedtdepoterne er altså det ultimative langtidslager!
Lagring af fedt og kulhydrat forekommer kun ved indtag af overskud af disse og tilsvarende mangel på aktivitet. Overskydende fedt transporteres direkte i fedtdepoterne, bedre kendt som deller.
Overskydende sukker søges primært forbrændt, deponeret i musklerne eller udskilt. Hvis der stadig er overskud, kan leveren omdanne sukkeret til fedt, der så går i fedtdepoterne.
Denne proces tager nogen tid, 1-2 uger, men fedtdepoterne er altså det ultimative langtidslager!
18 år11. oktober 2006 kl. 13:12
Anonym
#3
re: re: Forskellen på fedt og kulhydrater??
Kulhydrat, er kroppens primære energi, og grunden til det er at det er let at lave om til noget, der kan forbrændes... Kulhydrat er altså det der bliver forbrændt, når man har det i kroppen, og det vil sige at når man har en masse kulhydrat i kroppen, så vil der ikke blive forbrændt fedt eller protein. Dvs. at alt du spiser der ikke er kulhydrat vil du tage på af, hvis du spiser så meget at du lever af det...
Fedt, består af 2 ting mættet og umættet, og det betyder at den ene er skidt, frityre, magerine, smør osv. og den anden er sund, alvokado, fiskeolie, oliven olie osv.
Når man beregner kcal antallet, så tæller kulhydrater for 1, og fedt tæller 9, men det man skal ligge mærke til at niveauet af kulhydater oftes er 5-10 gange højere end fx fedtet.
______________
Hvis man laver noget der kræver massere af energi, så er det vigtigt at få en ordentlig skud kulhydrater, laver man tilgengæld ikke en skid så skulle man overveje at skærre lidt ned på både fedt og protein da det vil betyde man tager alt på der stort set ikke hedder kulhydrat...
Det er derfor at pasta kun anbefales til folk, der laver noget...
Fedt, består af 2 ting mættet og umættet, og det betyder at den ene er skidt, frityre, magerine, smør osv. og den anden er sund, alvokado, fiskeolie, oliven olie osv.
Når man beregner kcal antallet, så tæller kulhydrater for 1, og fedt tæller 9, men det man skal ligge mærke til at niveauet af kulhydater oftes er 5-10 gange højere end fx fedtet.
______________
Hvis man laver noget der kræver massere af energi, så er det vigtigt at få en ordentlig skud kulhydrater, laver man tilgengæld ikke en skid så skulle man overveje at skærre lidt ned på både fedt og protein da det vil betyde man tager alt på der stort set ikke hedder kulhydrat...
Det er derfor at pasta kun anbefales til folk, der laver noget...
18 år27. oktober 2006 kl. 20:44
MariaH (slettet)
#4
re: re: re: Forskellen på fedt og kulhydrater??
hvordan ser jeg så på varedeklarationen om det er godt eller skidt? For hvis kulhydrat antallet er højt er det vel lige så skidt som hvis der er meget fedt?
18 år27. oktober 2006 kl. 23:37
Fedt binder sig til kroppen og danner fedtdepoter?
men hvad med kulhydraterne? er det dem der forringer vores kondition eller sætter det sig også som fedtdepoter eller??