Kære Lunaba
Hvis du tager opblødte, kogte kidneybønner (kogt helt møre) og svitser det i en gryde med en hel hakket peberfrugt, et helt hakket løg, hvidløg og frisk chili, og krydrer det med spidskommen, gurkemeje, salt, peber, paprika og hvad du ellers kan lide, og så "hakker" så det bliver til mos, smager det dejligt som fyld i en fuldkornstortilla tørstegt på panden. Evt. med hjemmelavet salsa, guacemole og lidt skyr.
Ellers lav dem i en gryderet med en dåse kikærter, en dåse hk tomater, samme krydderier, lynsvitset kylling og evt lidt tomatpuré. Kan serveres med brune ris ellers en frisk salat.
Begge retter indeholder rigtig meget protein og mætter godt :)
#2 af bruger slettet
Har nogen en kidneybønne-opskrift de kan anbefale (eller evt. til en anden slags bønne, hvor kidneybønner kan bruges i stedet)? Og kender nogen evt. en måde at dæmpe smagen på, så de vil kunne bruges i f.eks. kødsovs?
Er lidt på bar bund, og vil gerne finde nogle bud inden min mor byder på chili con carne med bønner morgen, middag og aften :P