Juleknas, opskrifter

Du læser en tråd i debat > kost

#1
Juleknas, opskrifter
Jeg har fundet mine juleopskrifter frem og vil nu, som lovet, dele nogen af dem med jer.
14 år20. november 2010 kl. 13:39
#2
re: Juleknas, opskrifter
Pebernødder ca. 150 stk.

250 gram hvedemel
1 dl flydende fedtstof
200 gram sukker
½ tsk. peber
½ tsk. hjortetaksalt
½ tsk. bagepulver
½ tsk. ingefær
½ tsk. stødte nelliker
½ tsk. kanel
1 æg

Bland alle ingredienserne sammen og tril dejen til pebernødder. Bages ved 180 grader i 10-12 minutter

Dejen kan godt smuldre lidt og sunde er de ikke, men de er trods alt mindre fede end almindelige pebernødder.
14 år20. november 2010 kl. 13:45
#3
re: Juleknas, opskrifter
Vafler ca. 10 stk

300 gram hvedemel
3 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
2 ss. sukker
5 dl. kærnemælk
Flydende fedtstof til stegninen

Rør alle ingredienserne sammen. Pensl lidt flydende fedstof på det varme vaffeljern og kom ca. 1 dl. dej på og bag vaflen.

Sunde er de jo heller ikke, men sundere end de vafler jeg ellers plejede at lave.
14 år20. november 2010 kl. 13:48
#4
re: Juleknas, opskrifter
Nu stjæler jeg lige din tråd. Har lige en god jule opskrift, som vist ikke er aller værst hehe.

Marcipan i tynde skiver lægges på bagepapir. Pensles med æg og drysses med kanel (og sukker/sukrin).
I ovnen små 10 min ved 200 grader.
Køles af på rist.

De kan holde fint i lufttæt beholder. Jeg synes de er rigtig lækre :-)
14 år23. november 2010 kl. 15:01
#5
re: Juleknas, opskrifter
Dejligt at andre også vil bidrge med opskrifter!!!

Brune kager ca.100 stk

25 gram mandler
1 dl. flydende fedtstof
150 gram brun farin
1 dl. sirup
1 tsk. potaske
2 tsk. koldt vand
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødte nelliker
3 tsk. kanel
250-300 gram hvedemel

Smut mandlerne og hak dem groft.
Varm flydende fedstof, brun farin og sirup i en gryde til det er smeltet.
Udrør potasken i koldt vand og rør det i sirupsblandingen.
Tilsæt krydderier, mandler og 250 gram mel.
ælt og tilsæt mere mel hvis det er nødvendigt.
Kom dejen i fryseren og tag den op efter 5 timer.
Skær brunkagerne i skiver og bag ved 175 grader i 6-8 minutter.
14 år23. november 2010 kl. 15:47
#6
re: Juleknas, opskrifter
Pebermynte åkander

100 gram mørke chokoladepastiller

1 ss. pasteuriserede æggehvider
1-2 dråber pebermynteolie
150 gram flormelis

Rør æggehviden med pebermynteolien og halvdelen af flormelisen. Tilsæt mere flormelis til massen kan æltes uden at hænge fast i fingrene. Rul massen ud til 4 fingertykke pølser og skær hver pølse ud i 10 stykker som rulles til kugler. Sæt en kugle på hver chokoladepastil. Pynt evt. med sukkerkugler eller kandiserede violer.

Helt sunde er de ikke, men så har man da i det mindste styr på hvad man spiser.
14 år23. november 2010 kl. 15:52
#7
re: Juleknas, opskrifter
Dejligt med alle de lækre opskrifter, tak for det :-)
13 år27. november 2010 kl. 20:52
#8
re: Juleknas, opskrifter
Hejsa:)
Jeg har også en rigtig god opskrift på juleknas:

Hyggeknas med rosin og abrikos:

20 stk

2 pk ISIS Rosin Cookies (48 g)
40 g æggehvide
1 spsk (20 g) ISIS Perfect Fit
10 g kokosmel
15 g finthakkede abrikoser

1) Knus cookies til smuldr evt. med en kagerulle.
2) Bland Perfect Fit med kokosmel.
3) Pisk æggehviden stiv. Tilsæt Perfect Fit blandingen mens der stadig piskes.
4) Tilsæt cookies og abrikoser. Rør rundt til massen er ensartet.
5) Lav små toppe med to skeer på en bageplade med bagepapir.
6) Bages ved 175C i cirka 10 minutter (ikke varmluft).

Opbevares i en åben beholder, da de ellers vil blive klistrede.
13 år10. december 2010 kl. 12:11
#9
re: Juleknas, opskrifter
Jeg har prøvet pebernødderne, fedtebrød, vanille småkagerne og havregrynskuglerne fra sukkerfrikager.dk som een på et tidspunkt linkede til herinde - de var alle virkelig gode og kan klart anbefales
13 år13. december 2010 kl. 07:30


For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...
window.addEventListener("load", function(){ setTimeout(function () { if (typeof window.cookieconsent !== 'undefined'){ window.cookieconsent.initialise({ "palette": { "popup": { "background": "#444" }, "button": { "background": "#f0ad4e", // orange: "#f0ad4e", //"#14a7d0" //grøn: #5cb85c "text": "black" } }, "theme": "classic", "position": "bottom", "static": false, "type": "opt-in", "content": { "message": "🍪 Cookieinfo

Madital.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, analysere trafikken samt til at markedsføre vores website. Du kan til enhver tid ændre dit valg via vores ", "dismiss": "OK", "allow": "Det er fint", "deny": "Afvis", "link": " cookiepolitik.", "href": "https://www.madital.dk/om-madital/vilkaar-og-betingelser/cookiepolitik/" }, onInitialise: function(status) { if(status == cookieconsent.status.allow) { runScriptsRequiringConsent(); } }, onStatusChange: function(status) { if (this.hasConsented()) { runScriptsRequiringConsent(); } /*else { document.cookie = "_ga=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gat_UA-1116525-1=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gid=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; }*/ createCookie("cookieconsent_time","now",365); } }) } }, 1000); });