græskar

Du læser en tråd i debat > kost

#1
græskar
så er det græskar årstid.
18 kcal pr 100gram.
ca 5kg for 20kr.
Græskar smager bedst skåret i tern og kogt.
og så kan der jo skærres ansigter i skrælden.
det er altid (U)hyggeligt.
14 år5. oktober 2010 kl. 16:00
#2
der findes en fantastisk græskar-ingefær suppe
der findes en fantastisk madopskrift på græskar-ingefær suppe i bogen "Grønne proteiner". Jeg laver den tit og der er ikke mange kcal i den (side 70 :-)

Fed bog i øvrigt!!
14 år6. oktober 2010 kl. 04:19
#3
re: græskar
mmm... græskar.
Har flere gange været fristet til at bringe et sådant monster hjem. Jeg gjorde det for et par år siden og lavede en enkelt pumkin pie og en del gange græskarsuppe og måtte alligevel fryse resten ned, hvor de sidste par kg fik lov at ligge til jeg blev træt af dem og kylede dem ud!!
Derfor: Kom endelig med flere forslag til opskrifter - de behøver ikke alle at være lige sunde ;0)
Der skal vel bare lige samles til en lille "græskar på 100 måder" opksriftssamling, så man kan få skidtet brugt...
14 år6. oktober 2010 kl. 11:21
#4
re: græskar
Fluffy, har du prøvet hokaido-græskar?
Det er en lille variant af dem du formentlig har købt og derfor meget mere overskuelig.

Prøv at lave mos af 200 g græskar og 100 g kartoffel. Det er ikke nødvendigt med mælk. Mosen bliver tilpas uden. Det smager herligt og ser flot ud.
14 år6. oktober 2010 kl. 11:56
#5
re: græskar
her er nogen afprøvede og klart anbefalelsesværdige opskrifter:

Græskarpostej m. grøntsager

Ingredienser:
1 kg græskar
6 æg
8 dl mælk
80 g smør
60 g rasp
1 stor løg
2 fed hvidløg
2 spsk hakket spinat eller grønkål
salt
peber
muskatnød
Grøntsager efter smag

Græskarstykket skrælles og skæres i mindre dele, der koges møre i ca. 30 min. Græskarstykkerne tages op af vandet og pureres. De øvrige dele tilsættes efter at løg og hvidløg er hakket fint. Der smages til med krydderier. Foliebakkerne fyldes 2/3 del op og grøntsag fyldes i, så postejen lige dækker. Postejen bages i foliebakker ved 180 grader ca. 45 min. Græskarpostej kan spises på brød med pålæg.
14 år6. oktober 2010 kl. 11:59
#6
re: græskar
Græskaromelet med chili og hvidløg

Ingredienser:
500 g græskar
3 spsk vegetabilsk olie
1 hakket løg
2 fed knust hvidløg
3 æg
1 hakket udkernet grøn chili
2 tsk fishsauce

Skræl græskarret, skær det i små humbler og derefter i tynde strimler. Varm olien op i en stor pande, tilsæt græskar, løg og hvidløg og steg ved moderat varme, til græskarret er mørt, mens ingredienserne af og til vendes. Pisk æg, chili og fiskesauce sammen og hæld det over græskarret. Læg låg på og steg til æggemassen begynder at blive fast. Skær i trekanter og server direkte fra panden.
14 år6. oktober 2010 kl. 12:00
#7
re: græskar
Græskar med ingefær

Ingredienser:
500 g skrællede græskar
500 g sukker
3/4 dl vand
3/4 dl eddike
75 g hel ingefær

Græskaret skæres i lange firkantede stykker, ingefæren skoldes og skrabes. Sukkeret opløses i vens og koges med eddike og ingefær til en lage. Græskaret kommes i og koges klart, tages op og kommes i et sylteglas. lagen koger jævn og hældes over og glasset bindes til.



der findes mange flere opskrifter på nettet. Disse her er fra dk-kogebogen.dk, - men jeg har smagt alle 3 opskrifter og de kan anbefales :)

14 år6. oktober 2010 kl. 12:02


For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...
window.addEventListener("load", function(){ setTimeout(function () { if (typeof window.cookieconsent !== 'undefined'){ window.cookieconsent.initialise({ "palette": { "popup": { "background": "#444" }, "button": { "background": "#f0ad4e", // orange: "#f0ad4e", //"#14a7d0" //grøn: #5cb85c "text": "black" } }, "theme": "classic", "position": "bottom", "static": false, "type": "opt-in", "content": { "message": "🍪 Cookieinfo

Madital.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, analysere trafikken samt til at markedsføre vores website. Du kan til enhver tid ændre dit valg via vores ", "dismiss": "OK", "allow": "Det er fint", "deny": "Afvis", "link": " cookiepolitik.", "href": "https://www.madital.dk/om-madital/vilkaar-og-betingelser/cookiepolitik/" }, onInitialise: function(status) { if(status == cookieconsent.status.allow) { runScriptsRequiringConsent(); } }, onStatusChange: function(status) { if (this.hasConsented()) { runScriptsRequiringConsent(); } /*else { document.cookie = "_ga=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gat_UA-1116525-1=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gid=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; }*/ createCookie("cookieconsent_time","now",365); } }) } }, 1000); });