#2 af bumlemus (slettet)
Hyggemad til ferier
Du læser en tråd i debat > kostbumlemus (slettet)
#2
re: Hyggemad til ferier
Hej Asta Elise.
Ja, der fik jeg lige lidt af tænke over - hmm... jeg kunne egentlig også godt bruge nogle nye ideér. Det bliver tit det samme, synes jeg.
Men her er et par ideér, som vi bruger her i familien, som jeg har liggende på frost. Jeg laver en god portion, og så tager vi ud, som det spises. P.t. er favoritterne (i hvert fald ungernes):
Pølsehorn, pizzaboller og leverpostej
Dejen til pølsehorn og pizzaboller kan sommetider være noget kaloriefyldt, men jeg kommer kun en smule olivenolie i, og fyld til pizzabollerne laver jeg også selv. Leverpostejen er rimelig fedtfattig, da jeg også kommer en del hakkede champignon og æbler i.
Rugbrød bager jeg selv, så en varm leverpostej på nybagt brød er også et hit.
Til de mere voksne i familien skifter jeg pølsen i pølsehornene ud med andet fyld. Evt. skinke, soltørrede tomater, oliven, feta og hvad man ellers synes.
Når jeg er rigtig aktiv laver jeg også grønsagsgratiner til fryseren og i stedet for den noget fede gratindej, koger jeg kartofler, jeg moser sammen med æg og lidt mælk og masser af grønne krydderurter og hælder over forskellige blancherede grønsager. Jeg kan godt servere sådan en lun gratin for uventede gæster med groft brød til i stedet for kage til kaffen.
Hilsen Lene
Ja, der fik jeg lige lidt af tænke over - hmm... jeg kunne egentlig også godt bruge nogle nye ideér. Det bliver tit det samme, synes jeg.
Men her er et par ideér, som vi bruger her i familien, som jeg har liggende på frost. Jeg laver en god portion, og så tager vi ud, som det spises. P.t. er favoritterne (i hvert fald ungernes):
Pølsehorn, pizzaboller og leverpostej
Dejen til pølsehorn og pizzaboller kan sommetider være noget kaloriefyldt, men jeg kommer kun en smule olivenolie i, og fyld til pizzabollerne laver jeg også selv. Leverpostejen er rimelig fedtfattig, da jeg også kommer en del hakkede champignon og æbler i.
Rugbrød bager jeg selv, så en varm leverpostej på nybagt brød er også et hit.
Til de mere voksne i familien skifter jeg pølsen i pølsehornene ud med andet fyld. Evt. skinke, soltørrede tomater, oliven, feta og hvad man ellers synes.
Når jeg er rigtig aktiv laver jeg også grønsagsgratiner til fryseren og i stedet for den noget fede gratindej, koger jeg kartofler, jeg moser sammen med æg og lidt mælk og masser af grønne krydderurter og hælder over forskellige blancherede grønsager. Jeg kan godt servere sådan en lun gratin for uventede gæster med groft brød til i stedet for kage til kaffen.
Hilsen Lene
18 år27. april 2006 kl. 11:28
Mit første bud er frosne rejer - de er fedtfattige og kan hurtigt tøes op, hvis man strør dem ud på en ren kold stegepande.
Min mand laver alt vores mad hjemme og han laver gerne smukke salater på en flad tallerken: Feks æble, rukola og valnødder. Eller parmeskinke, pærer, salat og pinjekerner. Jeg tror nok han henter en del inspiration i det italienske køkken.
Hilsen Asta Elise