#2 af lilja (slettet)
Gode aftensmadsretter!
Du læser en tråd i debat > kostlilja (slettet)
#2
re: Gode aftensmadsretter!
Den her er rigtig lækker og stammer fra bogen "Spis maven flad":
Fyldig rejesalat med avocado, pecannødder og hytteost
2 pers.
Ingredienser
½ blomkål (ca. 200 gram)
3-4 blegselleri
100 g agurk
2 gulerødder
2 avocado (ca. 200 gram)
150 g rejer
250 g Cheasy hytteost (1,5 %)
3 spsk. tomatsalsa
20 g pecannødder eller hasselnødder
Salt og peber
1 tsk. estragon
1 tsk. karry
Tilberedning
• Rengør blomkålen og bræk den i små buketter.
• Kog dem i vand, men kun lige så der fortsat er bid i.
• Snit blegsellerien og hak agurken groft.
• Skær guleroden i skiver og avocado i tern.
• Rør tingene sammen med hytteost, tomatsalsa, salt og peber samt lidt karry.
• Anret rejer og blomkålsblandingen på en tallerken og pynt med nødder.
Fyldig rejesalat med avocado, pecannødder og hytteost
2 pers.
Ingredienser
½ blomkål (ca. 200 gram)
3-4 blegselleri
100 g agurk
2 gulerødder
2 avocado (ca. 200 gram)
150 g rejer
250 g Cheasy hytteost (1,5 %)
3 spsk. tomatsalsa
20 g pecannødder eller hasselnødder
Salt og peber
1 tsk. estragon
1 tsk. karry
Tilberedning
• Rengør blomkålen og bræk den i små buketter.
• Kog dem i vand, men kun lige så der fortsat er bid i.
• Snit blegsellerien og hak agurken groft.
• Skær guleroden i skiver og avocado i tern.
• Rør tingene sammen med hytteost, tomatsalsa, salt og peber samt lidt karry.
• Anret rejer og blomkålsblandingen på en tallerken og pynt med nødder.
14 år1. juni 2010 kl. 07:42
DBK (slettet)
#3
re: Gode aftensmadsretter!
Kig i "hvad er der på menuen" :)
Men en god LET opskrift jeg fandt på i går. Smager dejligt.
En lille smule olivenolie på en varm pande, skær 200 gram asparges i mindre stykker og steg dem lidt. Derefter put lidt bønner på. Drys basilikum og oregano over. Hæld en ds. hakkede tomater over samt lidt knust hvidløg(eller hvidløgspulver alt efter hvor doven man er). Lad det simre lidt og kog lidt pasta til :D
Jeg spiste alt det ovenstående og 60 gram grov pasta. Det gav vist 350 kcal.
Men en god LET opskrift jeg fandt på i går. Smager dejligt.
En lille smule olivenolie på en varm pande, skær 200 gram asparges i mindre stykker og steg dem lidt. Derefter put lidt bønner på. Drys basilikum og oregano over. Hæld en ds. hakkede tomater over samt lidt knust hvidløg(eller hvidløgspulver alt efter hvor doven man er). Lad det simre lidt og kog lidt pasta til :D
Jeg spiste alt det ovenstående og 60 gram grov pasta. Det gav vist 350 kcal.
14 år1. juni 2010 kl. 09:49
Noire (slettet)
#4
re: Gode aftensmadsretter!
Her er en par opskrifter jeg er glad for:
ratatouille:
Man kan mere eller mindre bruge hvilke som helst salgs grønsager, men de her er de klassiske:
4 personer:
400g friske tomater el. hakker tomat på dåse
1 stort løg
2-3 peberfrugter (alle farver kan bruges)
1 squash
1 aubergine
hvidløg efter smag
1 tsk. oregano
½ tsk. chili
½ tsk. peber
salt
Hak alle tingene i den størrelse der fortrækkes, varm olien op på panden, start med at tilsætte chili så løg og hvidløg og så de resterende grønsager (undtagen tomaterne). Lad det stege et par minutter under omrøring og tilsæt derefter tomaterne og krydderierne. Lad der simre under låg i ca. 20-25 min, smag til med salt og peber.
Server f.eks. stegt kyllingebryst og groftbrød til.
andre grønsager der kan bruges i ratatouille:
Gulerødder
kartofler
majs
grønne bønner
Champignon
m.m.
Nem ovnret:
I denne ret kan man bruge både koteletter, kylling flietér eller mørbrad som kød, og præcis hvilke slags grønsager man fortrækker.
4 personer:
500 gram kød
800 gram kartofler
400 gram diverse grønsager
400 g hakket tomater på dåse
salt
peber
krydderier
evt. bacon el lidt revet ost
skær kartoflerne og grønsagerne i skiver, anret dem lag på lag i et smurt ildfast fad, tilsæt lidt salt og peber mellem hvert lag. varm en pande godt op og brun kødet på hver side og lig det oven på kartoflerne. put de hakket tomater på panden og tilsæt krydderier efter smag, held sovsen ud over kødet og læg evt baconen eller osten på toppen og sæt fadet ind i en forvarmet ovn på ca. 180 grader i 1 time. læg evt. sølvpapir over så det ikke bliver for brunt.
Bulgur med grønsager og feta:
Denne her er god som både middags eller frokost ret. Bulguren laves i forvejen f.eks. dagen før.
4 personer (aftensmad):
800 gram kogt fuldkorns bulgur
200 gram feta
200 gram cherrytomater
200 gram bladselleri
100 gram sorte oliven
kog bulguren som du ville koge ris, tilsæt dog 1 eller 2 bouillon terninger i stedet for salt, da det giver bulguren mere smag. Lad det køle ned.
Hak fetaen i tern, tomaterne i kvarte og bladsellerien og olivenen i tynde skiver. Bland det hele med bulguren og server.
man kan selvfølgelig også tilsætte andre grønsager og f.eks. kylling i strimler eller rejer. det er op til en selv.
ratatouille:
Man kan mere eller mindre bruge hvilke som helst salgs grønsager, men de her er de klassiske:
4 personer:
400g friske tomater el. hakker tomat på dåse
1 stort løg
2-3 peberfrugter (alle farver kan bruges)
1 squash
1 aubergine
hvidløg efter smag
1 tsk. oregano
½ tsk. chili
½ tsk. peber
salt
Hak alle tingene i den størrelse der fortrækkes, varm olien op på panden, start med at tilsætte chili så løg og hvidløg og så de resterende grønsager (undtagen tomaterne). Lad det stege et par minutter under omrøring og tilsæt derefter tomaterne og krydderierne. Lad der simre under låg i ca. 20-25 min, smag til med salt og peber.
Server f.eks. stegt kyllingebryst og groftbrød til.
andre grønsager der kan bruges i ratatouille:
Gulerødder
kartofler
majs
grønne bønner
Champignon
m.m.
Nem ovnret:
I denne ret kan man bruge både koteletter, kylling flietér eller mørbrad som kød, og præcis hvilke slags grønsager man fortrækker.
4 personer:
500 gram kød
800 gram kartofler
400 gram diverse grønsager
400 g hakket tomater på dåse
salt
peber
krydderier
evt. bacon el lidt revet ost
skær kartoflerne og grønsagerne i skiver, anret dem lag på lag i et smurt ildfast fad, tilsæt lidt salt og peber mellem hvert lag. varm en pande godt op og brun kødet på hver side og lig det oven på kartoflerne. put de hakket tomater på panden og tilsæt krydderier efter smag, held sovsen ud over kødet og læg evt baconen eller osten på toppen og sæt fadet ind i en forvarmet ovn på ca. 180 grader i 1 time. læg evt. sølvpapir over så det ikke bliver for brunt.
Bulgur med grønsager og feta:
Denne her er god som både middags eller frokost ret. Bulguren laves i forvejen f.eks. dagen før.
4 personer (aftensmad):
800 gram kogt fuldkorns bulgur
200 gram feta
200 gram cherrytomater
200 gram bladselleri
100 gram sorte oliven
kog bulguren som du ville koge ris, tilsæt dog 1 eller 2 bouillon terninger i stedet for salt, da det giver bulguren mere smag. Lad det køle ned.
Hak fetaen i tern, tomaterne i kvarte og bladsellerien og olivenen i tynde skiver. Bland det hele med bulguren og server.
man kan selvfølgelig også tilsætte andre grønsager og f.eks. kylling i strimler eller rejer. det er op til en selv.
14 år1. juni 2010 kl. 13:40
JK91
#5
re: Gode aftensmadsretter!
Tusind tak for de fine retter.
Må hellere i gang med at være kreativ i køkkenet.
Det lyder jo altsammen virkelig godt!
Må hellere i gang med at være kreativ i køkkenet.
Det lyder jo altsammen virkelig godt!
14 år1. juni 2010 kl. 21:10
Tazie (slettet)
#6
re: Gode aftensmadsretter!
DDV Opskrift på Lasagne :)
TIL 1 PERS. !!
170 g magert hakket oksekød
100 g gulerødder skåret i skiver
50 g hakkede løg
50 g porrer i skiver
½-1 dåse hakkede tomater
timian og basilikum
2 fed hvidløg, salt og peber...
Brug hvidkåls blade i stedet for lasagne plader.
blandet sammen i en gryde og laves som alm. lasagne. bages i ovnen i 45 min ved 200 grader.
Den er fantastisk *****
TIL 1 PERS. !!
170 g magert hakket oksekød
100 g gulerødder skåret i skiver
50 g hakkede løg
50 g porrer i skiver
½-1 dåse hakkede tomater
timian og basilikum
2 fed hvidløg, salt og peber...
Brug hvidkåls blade i stedet for lasagne plader.
blandet sammen i en gryde og laves som alm. lasagne. bages i ovnen i 45 min ved 200 grader.
Den er fantastisk *****
14 år14. juli 2010 kl. 21:12
Jeg er så heldig at jeg er flyttet sammen med min kæreste, og vi har det godt - alt for godt!
Jeg har virkelig brug for nogle idéer til aftensmad, som ikke er for fede. Det må meget gerne være nogle lette og hurtige, og helst noget med grøntsager, da vi spiser alt for lidt af det.
Jeg ved jo at mange af jer sikkert er knalddygtige til at lave mad, så håber virkelig i vil dele nogle retter med mig (: