lidt salater
1.
kog et blomkål al dente. Rør 2% græsk yoghurt m hakket mynte, salt og peber. Skær den kolde blomkål ud og vend i dressingen.
2.
kog små grønne linser møre. steg bittesmå kartoffeltern hårdt til næsten færdige, tilsæt gulerod, hvidløg og hakket merian. køl alt af og bland med iturevet frisee salat, cherrytomat i både, salt og peber.
3.
skær julesalat, ell anden cikorie i kvarte ell 8.dele og læg rundt på et fad som solstråler. pynt med en ansjos i oliveolie på langs på hver, knuste valnødder og en tyk sennepsdressing ell cæsarsalat dressing zig-zagget over hver salat båd.
#2 af hotlips_dk (slettet)
Så jeg kom i tanke om et par salater en mor havde med til et klassearrangement og prøvede selv at lave dem.
Den ene var en salat af spæde spinatblade med skiver af frisk mozarella og så brugte jeg cherrytomater i kvarter. Jeg krydrede let med oregano og lavede en dressing dertil med citronsaft, olie, hvidløg, salt og peber.
Den anden salat var med rucola, fennikel, blåbær og feta. Det var et fantastisk farvespil. Og den lidt stærke smag af rucola'en i kombination med det søde fra blåbær og den lakridsagtige smag fra fennikel. MUMS. Prøvede også dagen efter at lave den med jordbær og uden feta. Dressingen brugte jeg også til denne salat.
Det var nogle LÆKRE salater, som har været medvirkende til at jeg ikke har overspist i weekenden. God fornøjelse hvis andre skulle have lyst til at prøve dem og kom endelig med flere gode ideer til salater.