Dybfrost

Du læser en tråd i debat > kost

#1
Dybfrost
Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gøre, når jeg indtaster ting fra frost, fx rejer, grønsager eller lignende. Hvis jeg fx tager 150 g frosne rejer op, er der jo 'kun' omkring 120-130 g når de er tøede. Skal jeg så indtaste 150 g eller 120-130 g? Det samme gælder frosne grønsager, fx bønner. Hvis jeg tager 300 g op for at koge dem - er det så vægten før eller efter de er blevet kogt, der gælder?

Håber der er nogen, der kan hjælpe ;)
15 år16. februar 2010 kl. 20:04
#2
re: Dybfrost
Idet de fleste varer er angivet som rå, så er det den vægt man skal indtaste. I grøntsager og kød er det, det naturlige vandindhold der svinder ved tilberedning, så der er stadig lige mange kcal i portionen.
Frosne rejer er forkogte og det er noget af det vand der svinder ved optøning, så der ville jeg indtaste den optøede vægt.
15 år16. februar 2010 kl. 21:39


For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...