#2 af Noire (slettet)
Frikadeller
Du læser en tråd i debat > kostNoire (slettet)
#2
re: Frikadeller
Jeg laver mine sådan her:
500 svinekød (3-6 %)
et lille løg, fint hakket
en revet mellem gulerød
et æg
1 1/2 dl. havregryn
lidt stærk sennep
1/2 boullion terning
2,5 dl. vand (havregrynene suger en del)
1 tsk. salt
lidt peber
De smager dejligt :)
500 svinekød (3-6 %)
et lille løg, fint hakket
en revet mellem gulerød
et æg
1 1/2 dl. havregryn
lidt stærk sennep
1/2 boullion terning
2,5 dl. vand (havregrynene suger en del)
1 tsk. salt
lidt peber
De smager dejligt :)
14 år2. februar 2010 kl. 19:11
brokke_bolle (slettet)
#3
re: Frikadeller
Psssst - man kan også lave dem helt uden kød ;)
14 år3. februar 2010 kl. 00:38
bruger slettet
#4
re: Frikadeller
Hvordan gør du det Brokkebolle? Kunne du lokkes til at dele en opskrift med os, hvis du ligger inde med en god en? :D
14 år3. februar 2010 kl. 23:18
Noire (slettet)
#5
re: Frikadeller
@ brokke bolle: Ja da, men spiser nu kødet for at få protien nok :P
14 år6. februar 2010 kl. 13:40
CacaoTraum
#6
re: Frikadeller
Her laves de med 1/3 havregryn og 2/3 svinekød - og så "steges" de i ovnen for at spare fedtstoffet.
14 år7. februar 2010 kl. 19:18
Det i sig selv er ret fedende, MEN som altid findes der råd for dette.
I vores frikadelledej skal vi i dag bruge svinekøb, kyllingekød var desværre udsolgt i de butikker der ligger tættest.
men lidt reven gulerod, lidt løg, en smule mælk, 1 æg, ca 1 kg kød, lidt fintsnittet porre, og peberfrugt for smagens skyld, og så lidt salt og peber, og så ind i ovnen, det er bare skønt,
Når alt kommer til alt, så indtager jeg ikke ret meget svinekød men får dejlig mange grøntsager.
Mine kartofler, som der høre til, bliver smidt i et ildfast fad med staniol over og en smule væske i form af vand eller mælk og ind i ovnen.
Og til hele herligheden... en smule cheasy creme fraishe.
Og så er der serveret.