#1 af bruger slettet
Kulhydrater i stedet for proteiner?
Du læser en tråd i debat > kostbruger slettet
Kulhydrater i stedet for proteiner?
Hvad er grunden til at man skal vælge kulhydrater fremfor proteiner når man skal fylde sin tallerken? Jeg er med på at man gerne skal have 600 g frugt og grønt om dagen, men hvad handler det om i slankeøjemed, for der er jo lige meget energi i kulhydrat og protein.
15 år18. juni 2009 kl. 07:52
bruger slettet
#2
re: Kulhydrater i stedet for proteiner?
Jeg (personligt) vælger hellere proteiner end kulhydrater. Alt efter hvilken kost du indtager er der simple ting man kan tage højde for.
Under træning skal kulhydrat depoterne gerne være fyldte. Dette i det hensegende at man ikke kan komme til at forbrænde fedt hvis ikke kroppen har kulhydrater. Dertil hvis man laver en smule styrke træning ødelægger man fibre i kroppen som dertil opbygger sig selv igen bagefter. Der skal proteinen buges da musklerne opbygger af protein.
Man kan vælge at leve efter flere regler.. Lene Hansson gør fx det at hun ikke blander kulhydrater og proteiner. (Syre/Base princippet).
Jeg blander da jeg ofte gerne vil have lidt af hvert. Jeg holder mig dog fra nærmest alt med hvedemel og sukker. Spiser ikke så meget frugt (max 1 stykke omdagen)
Grøntsagerne indholder mange vigtige ting og kan derved blandes med ALT. Kulhydrat holdige ting som kartofler, ris osv skal man passe på.. Men vælg fx andre ris end de helt almindelige hvide...
Af andbefaldeligt læsning for dem der ønsker det:
Politikkens slankebog
Hvis man ikke er interesseret i at købe bøgerne og det nærmeste bibliotek ikke har den på lager så gå ind på biblioteksbaserne.dk og bestil det hjem til jeres eget bibliotek. Det koster intet og man har alle biblioteker til rådighed.
Under træning skal kulhydrat depoterne gerne være fyldte. Dette i det hensegende at man ikke kan komme til at forbrænde fedt hvis ikke kroppen har kulhydrater. Dertil hvis man laver en smule styrke træning ødelægger man fibre i kroppen som dertil opbygger sig selv igen bagefter. Der skal proteinen buges da musklerne opbygger af protein.
Man kan vælge at leve efter flere regler.. Lene Hansson gør fx det at hun ikke blander kulhydrater og proteiner. (Syre/Base princippet).
Jeg blander da jeg ofte gerne vil have lidt af hvert. Jeg holder mig dog fra nærmest alt med hvedemel og sukker. Spiser ikke så meget frugt (max 1 stykke omdagen)
Grøntsagerne indholder mange vigtige ting og kan derved blandes med ALT. Kulhydrat holdige ting som kartofler, ris osv skal man passe på.. Men vælg fx andre ris end de helt almindelige hvide...
Af andbefaldeligt læsning for dem der ønsker det:
Politikkens slankebog
Hvis man ikke er interesseret i at købe bøgerne og det nærmeste bibliotek ikke har den på lager så gå ind på biblioteksbaserne.dk og bestil det hjem til jeres eget bibliotek. Det koster intet og man har alle biblioteker til rådighed.
15 år18. juni 2009 kl. 08:58
iakob
#3
re: Kulhydrater i stedet for proteiner?
Personligt forsøger jeg at gå efter tallerken-modellen altomkost.dk
Prøv at læse denne artikel: netdoktor.dk
Jeg tror ikke på syre/base princippet og alt det der - og jeg tror heller ikke på at man skal vælge det ene fremfor det andet. Ensidig kost er aldrig godt - et af de 8 kostråd er at spise varieret. Men det kan give god mening at spise mere af én slags mad end af en anden. Altså... spis lidt mere fisk og lidt mindre pasta.
I øvrigt er det også min teori at det ikke er kartoflerne som feder, men den sovs man kommer på kartoflerne ;-)
Prøv at læse denne artikel: netdoktor.dk
Jeg tror ikke på syre/base princippet og alt det der - og jeg tror heller ikke på at man skal vælge det ene fremfor det andet. Ensidig kost er aldrig godt - et af de 8 kostråd er at spise varieret. Men det kan give god mening at spise mere af én slags mad end af en anden. Altså... spis lidt mere fisk og lidt mindre pasta.
I øvrigt er det også min teori at det ikke er kartoflerne som feder, men den sovs man kommer på kartoflerne ;-)
15 år23. juni 2009 kl. 09:37