#2 af bruger slettet
Grill tid
Du læser en tråd i debat > kostbruger slettet
#2
re: Grill tid
ekstrabladet.dk
Her står der lidt om hvordan man griller fedtfattigt...
Mit tip er også at droppe kulhydraterne helt, for så kan man tillade sig mere kød... Når vi griller her, spiser vi grillet kylling eller oksebøffer og så spiser vi salat og grillede grøntsager til... Vi griller aldrig pølser men gerne grøntsager... Vi griller blandt andet squash, løg, gulerødder, peberfrugter og hvad vi nu kan finde på... Og så spiser vi ingen kartofler, brød eller den slags til...
Her står der lidt om hvordan man griller fedtfattigt...
Mit tip er også at droppe kulhydraterne helt, for så kan man tillade sig mere kød... Når vi griller her, spiser vi grillet kylling eller oksebøffer og så spiser vi salat og grillede grøntsager til... Vi griller aldrig pølser men gerne grøntsager... Vi griller blandt andet squash, løg, gulerødder, peberfrugter og hvad vi nu kan finde på... Og så spiser vi ingen kartofler, brød eller den slags til...
15 år18. april 2009 kl. 12:19
Superwoman
#3
re: Grill tid
Laks på grillen smager virkeligt godt - i det hele taget er fisk lidt overset når det kommer til grill.
Også sværdfisk kan jeg anbefale da det har en god fast konsistens, lidt ligesom kød, som passer godt på en grill.
Også sværdfisk kan jeg anbefale da det har en god fast konsistens, lidt ligesom kød, som passer godt på en grill.
15 år19. april 2009 kl. 10:27
bruger slettet
#4
re: Grill tid
Og så smager det godt med krydret tilbehør... f.eks. hvidløgsdressing som kan laves på fedtfattig yoghurt med lidt ketchup eller tomat-pure (evt. soya-youghurt) og kan piftes op med chili, koriander, basillikum...
eller grille peberfrugter, flå dem og blende dem med en stor håndfuld basillikum, lidt pinjekerner og nogle fed hvidløg samt en lille sjat olivenolie... Det smager...
Eller salsa... det kan laves traditionelt med tomat, hvidløg og krydderurter efter smag - eller mango-salsa... banansalsa...
Eller hvad med langtidsbagte hvidløg som bliver bløde og erstatte kryddersmør på bøffen?
God appetit!
Susan
eller grille peberfrugter, flå dem og blende dem med en stor håndfuld basillikum, lidt pinjekerner og nogle fed hvidløg samt en lille sjat olivenolie... Det smager...
Eller salsa... det kan laves traditionelt med tomat, hvidløg og krydderurter efter smag - eller mango-salsa... banansalsa...
Eller hvad med langtidsbagte hvidløg som bliver bløde og erstatte kryddersmør på bøffen?
God appetit!
Susan
15 år20. april 2009 kl. 20:48
antihero (slettet)
#5
re: Grill tid
Jeg vil lave tofu/grøntsagsspyd i år og med kartoffelsalat (lavet af yofu og æg-fri majo) til :)
15 år21. april 2009 kl. 09:17
KarinaHadsten (slettet)
#6
re: Grill tid
Jeg er også vild med at grille f.eks. squash og champignon.
Jeg laver tit en snobrødsdej, som vi så bager. Den er uden fedtstof, men det er jo stadig brød og der er en del energi i det, så ofte prioriterer jeg i stedet at spise en masse grønt.
Jeg kan godt kende problemet med at spise alt for meget kød når man griller - har I prøvet at grille en steg - det synes jeg hjælper på det. Alternativt kan det være en ide at skære de forskellige slags kød ud i mindre stykker, så man kan smage på det hele uden at spise et HELT stykke af hver. Heldigvis hører jeg ikke selv til dem der synes at det hører sig til med pølser når man griller, men jeg har en mand der er sådan. Jeg kan da også godt ha lyst til at spise en grillet pølse, men så er det velovervejet ... som regel. For jeg ved at den koster på energiregnskabet hvad enten jeg noterer eller ej.
I påsken grillede vi laks - en lakseside som blev smurt med lidt rød pesto. Og så ellers bare lagt på grillen på skindsiden. Jeg ved ikke lige hvor magert det er, men det er jo i hvert tilfælde noget sundt fedt som vi skal ha ind imellem. Og det smager himmelsk og med det rigtige tilbehør er det vel også okay.
antihero: jeg har aldrig fået prøvet det tofu, men måske man skulle prøve det. Hvor meget energi er der i sådan noget ?
Jeg laver tit en snobrødsdej, som vi så bager. Den er uden fedtstof, men det er jo stadig brød og der er en del energi i det, så ofte prioriterer jeg i stedet at spise en masse grønt.
Jeg kan godt kende problemet med at spise alt for meget kød når man griller - har I prøvet at grille en steg - det synes jeg hjælper på det. Alternativt kan det være en ide at skære de forskellige slags kød ud i mindre stykker, så man kan smage på det hele uden at spise et HELT stykke af hver. Heldigvis hører jeg ikke selv til dem der synes at det hører sig til med pølser når man griller, men jeg har en mand der er sådan. Jeg kan da også godt ha lyst til at spise en grillet pølse, men så er det velovervejet ... som regel. For jeg ved at den koster på energiregnskabet hvad enten jeg noterer eller ej.
I påsken grillede vi laks - en lakseside som blev smurt med lidt rød pesto. Og så ellers bare lagt på grillen på skindsiden. Jeg ved ikke lige hvor magert det er, men det er jo i hvert tilfælde noget sundt fedt som vi skal ha ind imellem. Og det smager himmelsk og med det rigtige tilbehør er det vel også okay.
antihero: jeg har aldrig fået prøvet det tofu, men måske man skulle prøve det. Hvor meget energi er der i sådan noget ?
15 år21. april 2009 kl. 12:47
fedania
#7
re: Grill tid
Det bedste ved at grille er for mig alt tilbehøret!
Jeg laver ofte nogle foliebakker, hvor jeg putter diverse grøntsager i (peberfrugt, sukkerærter, minimajs, broccoli, majs, ærter, champignon; nogle gange bliver det "bare" en frossen grøntsagsblanding der bliver spædet op med champignon og hvad jeg ellers har lyst til) sammen med lidt forkogte kartofler + noget santa maria All Round krydderi. De får bare lov at stå og passe sig selv på grillen og de bliver bare så gode. De kan også godt laves i ovn, hvilket jeg også gør en del i, da vi pt. ikke kan grille der hvor vi bor.
Jeg laver ofte nogle foliebakker, hvor jeg putter diverse grøntsager i (peberfrugt, sukkerærter, minimajs, broccoli, majs, ærter, champignon; nogle gange bliver det "bare" en frossen grøntsagsblanding der bliver spædet op med champignon og hvad jeg ellers har lyst til) sammen med lidt forkogte kartofler + noget santa maria All Round krydderi. De får bare lov at stå og passe sig selv på grillen og de bliver bare så gode. De kan også godt laves i ovn, hvilket jeg også gør en del i, da vi pt. ikke kan grille der hvor vi bor.
15 år21. april 2009 kl. 21:34
mulemba (slettet)
#8
re: Grill tid
Ja - kun fantasien sætter grænserne for hvad man kan smide på grillen. Fx grønne asparges samt aubergine i ikke for tynde skiver er en overset grøntsag.
Det bedste i forbindelse med grill: grillet aubergineskive, hytte- eller rygeost, tomatskiver, friske basilikum- eller timianblade, grillet aubergineskive. Tørrede tomater, som lige har trukket lidt i kogende vand supplerer også godt til smagen.
Mums - en herlig grilltid kommer os i møde :)
Det bedste i forbindelse med grill: grillet aubergineskive, hytte- eller rygeost, tomatskiver, friske basilikum- eller timianblade, grillet aubergineskive. Tørrede tomater, som lige har trukket lidt i kogende vand supplerer også godt til smagen.
Mums - en herlig grilltid kommer os i møde :)
15 år5. maj 2009 kl. 14:51
Vores problem herhjemme er ofte at vi spiser for meget - og især af kød..
Marie