#2 af yummiekiwi (slettet)
Inspiration søges!
Du læser en tråd i debat > kostyummiekiwi (slettet)
#2
re: Inspiration søges!
Jeg laver nogle gange gulerods-tzatziki (eller hvordan det nu staves;)
Men der river du nogle gulerødder, presser noget hvidløg (efter smag)
og blander det med græsk yoghurt 0,2 %, det smager virkelig godt, og endnu bedre dagen efter :D
Jeg tror jeg kunne komme med flere forslag, men det er lidt svært når du siger du er kræsen, men ikke nævner hvad du kan lide/ikke lide..
Ellers er det altid nam med rodfrugt-fritter, fx gulerod, pastinak, sød kartoffel og almindelig kartoffel skåret i stave og bagt mellem ½-1 time i ovnen med nogle krydderier og lidt olie. Rodfrugterne er gode fordi de er sunde men også fordi at når de bliver bagt får de en meget sødlig smag :)
Eller skær nogle cherrytomater i halve og læg dem i et ovnfast fad med skæresiden opad og drys med krydderi (fx vegeta) og en anelse sukker for at få tomaternes sødme frem) og bag dem ved ca 200 c i ca en halv time (husk at smør fadet med noget fedtstof eller hænger de fast)..
Eller (nu kommer det hele, hehe) kog nogle grønne bønner og vend dem med lidt olie og citronsaft og lad dem trække en times tid, ved servering drysses de med tørristede pinjekerner, den er virkelig god!
(lad være med at købe færdigristede pinjekerner, men rist dem selv på en pande, smager bedre) bønnerne kan godt blive lidt brunlige, men det går ikke ud over smagen..
Håber det kan bruges :D Kan lige ligge mit hoved i blød og se om jeg kan finde nogle flere opskrifter
Mvh
Kiwi
Men der river du nogle gulerødder, presser noget hvidløg (efter smag)
og blander det med græsk yoghurt 0,2 %, det smager virkelig godt, og endnu bedre dagen efter :D
Jeg tror jeg kunne komme med flere forslag, men det er lidt svært når du siger du er kræsen, men ikke nævner hvad du kan lide/ikke lide..
Ellers er det altid nam med rodfrugt-fritter, fx gulerod, pastinak, sød kartoffel og almindelig kartoffel skåret i stave og bagt mellem ½-1 time i ovnen med nogle krydderier og lidt olie. Rodfrugterne er gode fordi de er sunde men også fordi at når de bliver bagt får de en meget sødlig smag :)
Eller skær nogle cherrytomater i halve og læg dem i et ovnfast fad med skæresiden opad og drys med krydderi (fx vegeta) og en anelse sukker for at få tomaternes sødme frem) og bag dem ved ca 200 c i ca en halv time (husk at smør fadet med noget fedtstof eller hænger de fast)..
Eller (nu kommer det hele, hehe) kog nogle grønne bønner og vend dem med lidt olie og citronsaft og lad dem trække en times tid, ved servering drysses de med tørristede pinjekerner, den er virkelig god!
(lad være med at købe færdigristede pinjekerner, men rist dem selv på en pande, smager bedre) bønnerne kan godt blive lidt brunlige, men det går ikke ud over smagen..
Håber det kan bruges :D Kan lige ligge mit hoved i blød og se om jeg kan finde nogle flere opskrifter
Mvh
Kiwi
15 år14. april 2009 kl. 10:35
bruger slettet
#3
re: Inspiration søges!
Jeg laver en slags råkost af hvidkål og gulerod. Jeg snitter en masse af det og putter det i en wok eller pande og svitser det med soja sauce, salt, peber og de krydderier jeg nu har lyst til. Det smager super godt.
Du kan også lave hvidkålssalat med snittet hvidkål, lidt eddike og lidt flydende sødemiddel, og så lade det trække lidt. Det er mums.
Prøv bagte tomater og bagte squash og cougetter og peberfrugter. De kan også skæres i skiver og grilles! Mmh
Og champignon kan fyldes med krydderier og bages. Ellers køber jeg frostposer med flødestuvet spinat (det er mere kaloriefattigt end man skulle tro, 40Kcal pr. 100g og så er det billigt)
Prøv at lave pastasalater hvor du kommer f.eks broccolibuketter i, så virker det lidt mere appetitligt end når de er for sig selv.
Rødbeder, gulerødder, jordskokker, knoldselleri, pastinak og alt den slags er fint bagte. I mange supermarkeder kan man købe bakker med rodfrugtsblandinger. Det er genialt. Pas på med for mange kartofler, dette er ikke en grøntsag og regnes ikke med i de 600g grønt.
Eksperimenter med forskellige salater, put kreative ting i f.eks appelsin, slikærter, bønner, champignon, majs, blomkål, rosenkål, rødkål, radiser, svampe, melon, ananas, løg osv...
Køb en fedtfattig dressing eller dip og dyp grøntsagsstænger i når du er småsulten... Man kan nemt kværne en halv agurk hvis man har lidt lækker dip og det giver næppe over 100kcal medmindre man går helt grasat med dippen...
Der er mange muligheder, prøv at google grøntsager og opskrifter, der er masser af gode sites på nettet :)
Du kan også lave hvidkålssalat med snittet hvidkål, lidt eddike og lidt flydende sødemiddel, og så lade det trække lidt. Det er mums.
Prøv bagte tomater og bagte squash og cougetter og peberfrugter. De kan også skæres i skiver og grilles! Mmh
Og champignon kan fyldes med krydderier og bages. Ellers køber jeg frostposer med flødestuvet spinat (det er mere kaloriefattigt end man skulle tro, 40Kcal pr. 100g og så er det billigt)
Prøv at lave pastasalater hvor du kommer f.eks broccolibuketter i, så virker det lidt mere appetitligt end når de er for sig selv.
Rødbeder, gulerødder, jordskokker, knoldselleri, pastinak og alt den slags er fint bagte. I mange supermarkeder kan man købe bakker med rodfrugtsblandinger. Det er genialt. Pas på med for mange kartofler, dette er ikke en grøntsag og regnes ikke med i de 600g grønt.
Eksperimenter med forskellige salater, put kreative ting i f.eks appelsin, slikærter, bønner, champignon, majs, blomkål, rosenkål, rødkål, radiser, svampe, melon, ananas, løg osv...
Køb en fedtfattig dressing eller dip og dyp grøntsagsstænger i når du er småsulten... Man kan nemt kværne en halv agurk hvis man har lidt lækker dip og det giver næppe over 100kcal medmindre man går helt grasat med dippen...
Der er mange muligheder, prøv at google grøntsager og opskrifter, der er masser af gode sites på nettet :)
15 år14. april 2009 kl. 16:29
fedania
#4
re: Inspiration søges!
yummiekiwi: Du hæfter dig ved, at jeg ikke lige nævner hvad det er jeg ikke kan li. Puha, det var nok fordi det er sådan lidt pinligt at indrømme, men jeg kan da ta' toppen af listen over ting jeg ikke kan li':
Jeg kan ikke li' rå tomat (kan godt li' ketchup, tomatsuppe, tomatsauce osv, men rå tomat kan jeg ikke udstå).
Jeg kan ikke li' youghurt (uanset smag/fedtprocent osv - det betyder også at jeg ikke spiser dip, men jeg føler nu ikke, at jeg mangler noget - gulerodsstænger/agurkestykker smager fint uden dip :D).
Jeg kan ikke li' squash
Jeg bryder mig ikke om cougetter (men spiser dem af og til hvis jeg ikke kan komme udenom).
Jeg kan ikke li' rødbeder, rosenkål, rødkål, radiser, melon, banan, æble, pære, fersken, appelsin (igen rå, hvis det er juice er jeg vild med det).
Og jeg kunne blive ved!
Problemet er også i nogen grad, at nogle af de ting jeg så godt kan li (fx svampe) kan kæresten ikke li. Så det er lidt udelukket med den slags - med mindre man tilbereder 2 portioner hver for sig.
Men mange tak for de forslag der er kommet ind til videre - jeg kan helt sikkert bruge en del af det til inspiration også selvom det ikke er det hele jeg kan bruge uden tilretning :)
Jeg kan ikke li' rå tomat (kan godt li' ketchup, tomatsuppe, tomatsauce osv, men rå tomat kan jeg ikke udstå).
Jeg kan ikke li' youghurt (uanset smag/fedtprocent osv - det betyder også at jeg ikke spiser dip, men jeg føler nu ikke, at jeg mangler noget - gulerodsstænger/agurkestykker smager fint uden dip :D).
Jeg kan ikke li' squash
Jeg bryder mig ikke om cougetter (men spiser dem af og til hvis jeg ikke kan komme udenom).
Jeg kan ikke li' rødbeder, rosenkål, rødkål, radiser, melon, banan, æble, pære, fersken, appelsin (igen rå, hvis det er juice er jeg vild med det).
Og jeg kunne blive ved!
Problemet er også i nogen grad, at nogle af de ting jeg så godt kan li (fx svampe) kan kæresten ikke li. Så det er lidt udelukket med den slags - med mindre man tilbereder 2 portioner hver for sig.
Men mange tak for de forslag der er kommet ind til videre - jeg kan helt sikkert bruge en del af det til inspiration også selvom det ikke er det hele jeg kan bruge uden tilretning :)
15 år14. april 2009 kl. 17:53
Belfast (slettet)
#5
re: Inspiration søges!
Som tilbehør eller som forret eller bare fordi det smager godt laver jeg:
300g. gulerødder
5 fed hvidløg
1 løg
bouillon
salt peber
Det hele skæres i stykker og koges til det er mørt, i vand der kun lige dækker.Hæld evt.en smule vand fra derefter blendes det hele. sund let og super lækkert:)
300g. gulerødder
5 fed hvidløg
1 løg
bouillon
salt peber
Det hele skæres i stykker og koges til det er mørt, i vand der kun lige dækker.Hæld evt.en smule vand fra derefter blendes det hele. sund let og super lækkert:)
15 år15. april 2009 kl. 11:30
mulemba (slettet)
#6
re: Inspiration søges!
Kender du ratatouile? Løg, gulerødder, rød gul grøn peber, aubergine i mundstørrelse svitses i lidt olivenolie. Hakkede tomater (dåse) over. Simre til mørt. Kan smages til med alt muligt: Provence-krydderi eller blot timian eller chilli osv. Godt som tilbehør, godt alene, godt med fx brune ris til.
15 år5. maj 2009 kl. 14:57
Jeg savner noget lækket (og sundt, naturligvis) tilbehør til mine aftensmåltider. Jeg har svært ved at få grøntsager nok til dagligt, og nogle grøntsager ved siden af det egentligt tilbehør bliver aldrig noget jeg rigtig fanger. Så jeg mangler nogle forslag til tilbehør der "kun" er grøntsager på en spændende måde, som gør at jeg fylder tallerkenen med det.
Jeg laver ind i mellem broccoli/bønne fad ved at ta' nogle broccolibuketter og nogle grønne bønner, hælder en fedtfattig ostesauce (fx. Kelda Simply Cheese) over, og smide det i ovnen. Det smager skønt samtidig med at det er fornuftigt skruet sammen energimæssigt og det indeholder en form for sovs, så det hænger fast på det der serveres til :D
Har I noget lignende tilbehør I tør dele opskriften på? :)