#2 af yummiekiwi (slettet)
PUMPET KYLLING - Operation X i aften.
Du læser en tråd i debat > kostyummiekiwi (slettet)
#2
re: PUMPET KYLLING - Operation X i aften.
Poh, det lyder lidt skummelt :-/
Jeg har ikke noget tv, er det muligt at få et lille referat?
Jeg har ikke noget tv, er det muligt at få et lille referat?
15 år5. februar 2009 kl. 16:01
antihero (slettet)
#3
re: PUMPET KYLLING - Operation X i aften.
Nu er jeg veganer, men skal da se det alligevel :)
Har ikke spist kylling i 8 år og savner det bestemt ikke.
Har ikke spist kylling i 8 år og savner det bestemt ikke.
15 år5. februar 2009 kl. 16:08
Anonym
#4
re: PUMPET KYLLING - Operation X i aften.
AD, ja så godt programmet!
Det handlede om at producenterne pumper kyllingefileterne op med vand, så meget at helt op til 40% af kyllingen består af indpumpet vand. Det kan umuligt være sundt, desuden er det nok heller ikke rent vand men også en masse kemikalier som indsprøjtes.
Der er åbenbart ingen grænser for hvad producenterne vil gøre for at skrabe flere penge ind..
Men tror ikke at de hele kyllinger man kan købe er pumpede. Det er vidst kun de kyllingefileter man køber i indpakning... Der var nemlig også noget om det i Go'morgen Danmark idag (d 5. februar).
Det handlede om at producenterne pumper kyllingefileterne op med vand, så meget at helt op til 40% af kyllingen består af indpumpet vand. Det kan umuligt være sundt, desuden er det nok heller ikke rent vand men også en masse kemikalier som indsprøjtes.
Der er åbenbart ingen grænser for hvad producenterne vil gøre for at skrabe flere penge ind..
Men tror ikke at de hele kyllinger man kan købe er pumpede. Det er vidst kun de kyllingefileter man køber i indpakning... Der var nemlig også noget om det i Go'morgen Danmark idag (d 5. februar).
15 år5. februar 2009 kl. 21:45
Spacy
#5
re: PUMPET KYLLING - Operation X i aften.
Ja, så har jeg set programmet og for dem som ikke har set det så handler det om, at de store industrielle kyllingeproducenter pumper mere vand/tilsætningsstoffer og E-numre ind i kødet end de skriver på pakken.
De camouflere vandtilsætningen med, at kødet har fået en "naturel marinering". Nu er marinering noget helt andet nemlig en proces hvor man kommer kød i en marinade af f.eks. olie/balsamico/eddike, krydderier og måske salt.
Under en sådan marinering forsvinder der normalt lidt væske ud af kødet (ifølge den kok som deltog i programmet). Dvs at ordet "naturelmarinering" er meget misvisende og jeg har da selv ædt den råt for min sunde fornuft har da fortalt mig at disse kyllingefileter er meget store i forhold til en kyllings størrelse, men jeg anede virkelig ikke hvad årsagen var.
Så vidt jeg husker oplyser producenterne at kyllingefileterne indeholder op til 31% vand, men i virkeligheden indeholder de væsentligt mere - helt op til 40 %.
Programmet testede 8 forskellige produkter, men det fremgik ikke helt tydeligt hvilke producenter de forskellige produkter stammede fra. Det var dog tydeligt at der var en del frosne kyllingefileter imellem.
Der kan selvfølgelig siges meget for og imod disse kyllingeprodukter, men det værste af det hele var at når kyllingerne transporteres til slagterierne så kunne der dø op til 23 % ( direktøren fra dyreetisk råd mente at ingen eller højst op til ½ % døde kyllinger kunne accepteres) fordi de pakkes så tæt at de bliver kvalt. Det var hårdt at se på og jeg fatter simpelthen ikke at kyllingeindustrien på den ene side skal spare så meget under transport at de på den anden side har råd til at sætte så mange kyllinger til under transporten. Det hænger da ikke sammen. Det skal siges at det var i de sjældne tilfælde at der døde op til 23 % normalt døde der "kun" ca. 1,5 til 4 %. Sagen er bare at fødevaremyndighederne ikke har sat nogen rammer for hvor mange kyllinger der må dø under transport. Kyllingeindustrien havde selv sat en grænse på 1,5 % for transport af ikke æglæggende høns (eller var det spisekyllingerne, det kan jeg ikke lige huske), men stadigvæk var der ingen sanktioner hvis grænsen blev overskredet.
Du kan gå ind og se mere om programmet her:
programmer.tv2.dk
Jeg synes godt nok at det er svært det her med industrikød, for det gælder jo også for køer og grise at de bliver behandlet helt ad helvede til, men på den anden side så er jeg selv for nærrig til at gå ud og købe økologisk/frilands osv.
Jeg tror dog at jeg i fremtiden vil undersøge varedeklarationen meget mere grundigt. Problemet er bare at producenterne tit "glemmer" at skrive alt hvad de komme i deres produkter. Der blev også nævnt noget om tilsætning af svineprotein, men der blev ikke fundet noget sådant i de produkter Operation X testede.
Hvis der er flere som har set programmet vil jeg meget gerne høre jeres kommentarer :-)
De camouflere vandtilsætningen med, at kødet har fået en "naturel marinering". Nu er marinering noget helt andet nemlig en proces hvor man kommer kød i en marinade af f.eks. olie/balsamico/eddike, krydderier og måske salt.
Under en sådan marinering forsvinder der normalt lidt væske ud af kødet (ifølge den kok som deltog i programmet). Dvs at ordet "naturelmarinering" er meget misvisende og jeg har da selv ædt den råt for min sunde fornuft har da fortalt mig at disse kyllingefileter er meget store i forhold til en kyllings størrelse, men jeg anede virkelig ikke hvad årsagen var.
Så vidt jeg husker oplyser producenterne at kyllingefileterne indeholder op til 31% vand, men i virkeligheden indeholder de væsentligt mere - helt op til 40 %.
Programmet testede 8 forskellige produkter, men det fremgik ikke helt tydeligt hvilke producenter de forskellige produkter stammede fra. Det var dog tydeligt at der var en del frosne kyllingefileter imellem.
Der kan selvfølgelig siges meget for og imod disse kyllingeprodukter, men det værste af det hele var at når kyllingerne transporteres til slagterierne så kunne der dø op til 23 % ( direktøren fra dyreetisk råd mente at ingen eller højst op til ½ % døde kyllinger kunne accepteres) fordi de pakkes så tæt at de bliver kvalt. Det var hårdt at se på og jeg fatter simpelthen ikke at kyllingeindustrien på den ene side skal spare så meget under transport at de på den anden side har råd til at sætte så mange kyllinger til under transporten. Det hænger da ikke sammen. Det skal siges at det var i de sjældne tilfælde at der døde op til 23 % normalt døde der "kun" ca. 1,5 til 4 %. Sagen er bare at fødevaremyndighederne ikke har sat nogen rammer for hvor mange kyllinger der må dø under transport. Kyllingeindustrien havde selv sat en grænse på 1,5 % for transport af ikke æglæggende høns (eller var det spisekyllingerne, det kan jeg ikke lige huske), men stadigvæk var der ingen sanktioner hvis grænsen blev overskredet.
Du kan gå ind og se mere om programmet her:
programmer.tv2.dk
Jeg synes godt nok at det er svært det her med industrikød, for det gælder jo også for køer og grise at de bliver behandlet helt ad helvede til, men på den anden side så er jeg selv for nærrig til at gå ud og købe økologisk/frilands osv.
Jeg tror dog at jeg i fremtiden vil undersøge varedeklarationen meget mere grundigt. Problemet er bare at producenterne tit "glemmer" at skrive alt hvad de komme i deres produkter. Der blev også nævnt noget om tilsætning af svineprotein, men der blev ikke fundet noget sådant i de produkter Operation X testede.
Hvis der er flere som har set programmet vil jeg meget gerne høre jeres kommentarer :-)
15 år6. februar 2009 kl. 01:36
yummiekiwi (slettet)
#6
re: PUMPET KYLLING - Operation X i aften.
Det lyder godt nok fælt!
Jeg skal da også til at tjekke varedeklerationen noget grundigere..
Jeg synes det er utroligt hvad industrien synes den kan tillade sig, at man kan blive så grisk at man vil skide højt og flot på dyrevelfærden :(
Og ikke mindst skide på forbrugernes 'naivitet'..
Føj føj, kan blive så olm!
Jeg skal da også til at tjekke varedeklerationen noget grundigere..
Jeg synes det er utroligt hvad industrien synes den kan tillade sig, at man kan blive så grisk at man vil skide højt og flot på dyrevelfærden :(
Og ikke mindst skide på forbrugernes 'naivitet'..
Føj føj, kan blive så olm!
15 år6. februar 2009 kl. 09:49
Buffy1 (slettet)
#7
re: PUMPET KYLLING - Operation X i aften.
En lille kommentar til om hele kyllinger er pumpede: Jeg har arbejdet på et fjerkræslagteri og der blev de hele ferske kyllinger ikke pumpede. De blev pakket, som de var.(FERSKE)
Derimod blev de marinerede hele kyllinger pumpet med saltvand, inden de blev marineret med barbecue eller hvidløgsmarinade.
Der er virkelig mange lækre kyllingeprodukter, men også mange knap så lækre.
Derimod blev de marinerede hele kyllinger pumpet med saltvand, inden de blev marineret med barbecue eller hvidløgsmarinade.
Der er virkelig mange lækre kyllingeprodukter, men også mange knap så lækre.
15 år9. februar 2009 kl. 11:00
yummiekiwi (slettet)
#8
re: PUMPET KYLLING - Operation X i aften.
@ Buffy1, tak for oplysningen :) Rart at vide at man ikke behøves at have noia over alt fjerkræ ;)
Men jeg vil hvertfal' være mere vagtsom i fremtiden..
Men jeg vil hvertfal' være mere vagtsom i fremtiden..
15 år9. februar 2009 kl. 14:10
Det drejer sig netop om den slags kylling som jeg har spist (den billigste slags). Jeg tror nok at med de trailers jeg allerede har set fra udsendelsen, så vil jeg finde en anden slags kylling for mit fremtidige vægttab. Der er åbenbaret ingen grænser for hvad producenterne vil pumpe kyllingekødet med.