Pitabrød

Du læser en tråd i debat > kost

#1
Pitabrød
Jeg skal lave pitabrød på lørdag, men har ikke bagt sådan nogen i mange mange år. En veninde spurgte så, om jeg var sikker på, at de ville puffe op. Jeg var ellers helt sikker, men blev i tvivl da hun spurgte.
Nogen der ved, hvorfor pitabrødene puffer op? Og er der en chance for, at de forbliver flade?

dk-kogebogen.dk

Det er den opskrift jeg planlægger at bruge. Har regnet mig frem til, at der er ca. 50 kcal i per brød.
16 år13. januar 2009 kl. 19:43
#2
re: Pitabrød
Det der får pita brødene til at puffe op er at de kommer ind i en ULTRA varm ovn - og får et "chock" der får dem til at hæve :-))) Lyder skægt, men det virker! I min opskrift skal dejen først hæve 1 time, derefter rulles ud og formes til pita brød der efterhæver 15 min. og så i en ovn der er 250 grader varm i 6-8 min. Afkøl på rist.
16 år14. januar 2009 kl. 06:58
#3
re: Pitabrød
tusind tak. Det var også min tanke :)
16 år14. januar 2009 kl. 09:35
#4
re: Pitabrød
Jeg har nogle gange formået at lave pita-boller. De smager fint også uden det tomme hulrum. Men det er lidt mere vanskeligt at få ærterne til at blive derinde :-)
16 år15. januar 2009 kl. 12:57


For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...