Anmeldelser af kogebøger

Du læser en tråd i debat > kost

#1
Anmeldelser af kogebøger
Er der nogen af jer som ligger inde med kogebøger af Camilla Plum og Nikolaj Kirk?

Jeg tænker især på Kirks "Fisk", "Hverdagsmad" og "Nikolajs Grønne Verden" samt Plums "Mors mad året rundt". Hvordan er disse kogebøger sådan energimæssigt? Kan man følge disse kogebøger og spise sundt, magert og varieret? Er der f.eks. hvidvin og/eller fløde i halvdelen af fiskeretterne?

Kender I Kirks "Mad i Kassen"? Er det madpakkemad, der skrives om?
16 år17. oktober 2008 kl. 12:26
#2
re: Anmeldelser af kogebøger
hej
Jeg ligger ikke inde med bøgerne men har lånt rigtig mange af dem på biblioteket. Faktisk har (mit) bibliotek en overdårdig samling af kogebøger, selv de helt nye. Jeg låner dem, og finder inspiration i dem, kopier en opskrift eller 2 og hvis bogen er helt fantastisk køber jeg den. Mon ikke du kunne kigge efter om du kunne låne dem og selv vurdere sundheds-værdien. Så vidt jeg selv husker er de ikke alt for "gammeldags" på den måde at sovsen skal rundes af med smør eller fløde, men visse desserter KAN nok ikke laves "sundt" (jeg kan bare ikke forene mig med en Tiramisu lavet på fromage frais.....griner, men det er da muligt det smager dejligt)
16 år19. oktober 2008 kl. 15:25
#3
re: Anmeldelser af kogebøger
Det er en god idé... så skal jeg bare overvinde min dovenskab og finde hul i min stramme eftermiddagstidsplan for at besøge biblioteket :-)
16 år20. oktober 2008 kl. 10:04
#4
re: Anmeldelser af kogebøger
Jeg har Hverdagsmad af Nikolaj Kirk. Den kan jeg varmt anbefale. Der er mange forskellige retter, som er meget overskuelige at lave.

Jeg har ikke lavet mad i evigheder, så jeg tog den lige frem og bladret lidt i den. Lige umiddelbart tror jeg de fleste opskrifter ville kunne indgå i en sund og varieret kost. De fiskeretter, jeg lige så var uden både fløde og vin. Der var lige en, hvor der var en del smør i. Jeg blev selv helt inspirereret at se opskrifterne igen og fik lyst til at lave alle sammen.

En anden kogebog jeg kan anbefale er Aarstidernes Livretter. Der står mange af de klassiske retter plus en masse andre nye inspirerende opskrifter. Bag i bogen er der et opslagsindex, delt op efter grøntsager, kød, bønner osv. Der er også gode opskrifter på tilbehør som pesto, hummus og tzatziki.
16 år21. oktober 2008 kl. 14:16


For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...
window.addEventListener("load", function(){ setTimeout(function () { if (typeof window.cookieconsent !== 'undefined'){ window.cookieconsent.initialise({ "palette": { "popup": { "background": "#444" }, "button": { "background": "#f0ad4e", // orange: "#f0ad4e", //"#14a7d0" //grøn: #5cb85c "text": "black" } }, "theme": "classic", "position": "bottom", "static": false, "type": "opt-in", "content": { "message": "🍪 Cookieinfo

Madital.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, analysere trafikken samt til at markedsføre vores website. Du kan til enhver tid ændre dit valg via vores ", "dismiss": "OK", "allow": "Det er fint", "deny": "Afvis", "link": " cookiepolitik.", "href": "https://www.madital.dk/om-madital/vilkaar-og-betingelser/cookiepolitik/" }, onInitialise: function(status) { if(status == cookieconsent.status.allow) { runScriptsRequiringConsent(); } }, onStatusChange: function(status) { if (this.hasConsented()) { runScriptsRequiringConsent(); } /*else { document.cookie = "_ga=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gat_UA-1116525-1=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gid=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; }*/ createCookie("cookieconsent_time","now",365); } }) } }, 1000); });