#2 af Kaktus (slettet)
Noget om fuldkorn
Du læser en tråd i debat > kostKaktus (slettet)
#2
re: Noget om fuldkorn
Ikke alt der glimter er guld - og ikke alt der er lysebrunt er fuldkorn ;)
Tak - jeg bager også en del, og ungernes favorit er gulerodsboller. Kan godt se på regnestykket, at selvom der er 50 g hvedeklid og 150 g gulerødder i (op mod 800 g hvedemel), så er det nærmest at betragte som en tebolle ;)
Værd at tænke over.....
Tak - jeg bager også en del, og ungernes favorit er gulerodsboller. Kan godt se på regnestykket, at selvom der er 50 g hvedeklid og 150 g gulerødder i (op mod 800 g hvedemel), så er det nærmest at betragte som en tebolle ;)
Værd at tænke over.....
16 år29. maj 2008 kl. 09:07
Men nu har jeg fundet ud af at for at man seriøst kan kalde et brød for fuldkornsbrød skal 35 % af melet være fuldkorn. Dvs hvis der kommer 200 gram grahamsmel i må der så højst være 575 gram hvedemel (ialt 775 gram mel).
For morgenmadsprodukter, knækbrød og pasta er tallet hele 55 % ! Det betyder faktisk at fuldkornsmelet/fuldkornsproduktet skal stå først på ingredienslisten (som f.eks. i havregryn hvor "havregryn" er den eneste ingrediens på listen ;-).
Kilde:
altomkost.dk