Noget om fuldkorn

Du læser en tråd i debat > kost

#1
Noget om fuldkorn
Jeg bager tit selv og jeg har ofte spekuleret på hvor meget fuldkornsmel der egentlig skal i for at man seriøst kan påstå at brødet eller bollerne er fuldkorn. Det er også en god ting at vide når man køber brød fordi indholdet af eksempelvis grahamsmel i et grahamsbrød kan godt være ret lavt.

Men nu har jeg fundet ud af at for at man seriøst kan kalde et brød for fuldkornsbrød skal 35 % af melet være fuldkorn. Dvs hvis der kommer 200 gram grahamsmel i må der så højst være 575 gram hvedemel (ialt 775 gram mel).

For morgenmadsprodukter, knækbrød og pasta er tallet hele 55 % ! Det betyder faktisk at fuldkornsmelet/fuldkornsproduktet skal stå først på ingredienslisten (som f.eks. i havregryn hvor "havregryn" er den eneste ingrediens på listen ;-).

Kilde:
altomkost.dk
16 år29. maj 2008 kl. 08:38
#2
re: Noget om fuldkorn
Ikke alt der glimter er guld - og ikke alt der er lysebrunt er fuldkorn ;)
Tak - jeg bager også en del, og ungernes favorit er gulerodsboller. Kan godt se på regnestykket, at selvom der er 50 g hvedeklid og 150 g gulerødder i (op mod 800 g hvedemel), så er det nærmest at betragte som en tebolle ;)
Værd at tænke over.....
16 år29. maj 2008 kl. 09:07


For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...