Jeg har spekuleret lidt over kalorieindholdet, når man bruger alkohol i mad. Hvis man fx. bruger rødvin i en sovs, så lader men den jo normalt koge af, så der ikke er noget alkohol tilbage.
Og da alkoholen jo udgør langt størstedelen af kalorierne i rødvin, så må mange af kalorierne jo være væk. Men spørgsmålet er så, hvad man kan regne med, at der er tilbage? Skal man regne med at al alkoholen er fordampet og det dermed svarer til indholdet af rødvinen minus alkohol? Eller er det kun en del af alkoholen, der forsvinder ved kogningen?
Jeg hælder jo mest til, at kalorierne stort set er væk, men jeg er ikke sikker - er der nogen, der ved det mere præcist?
Og da alkoholen jo udgør langt størstedelen af kalorierne i rødvin, så må mange af kalorierne jo være væk. Men spørgsmålet er så, hvad man kan regne med, at der er tilbage? Skal man regne med at al alkoholen er fordampet og det dermed svarer til indholdet af rødvinen minus alkohol? Eller er det kun en del af alkoholen, der forsvinder ved kogningen?
Jeg hælder jo mest til, at kalorierne stort set er væk, men jeg er ikke sikker - er der nogen, der ved det mere præcist?