Gourmetmad på slankekuren
Du læser en tråd i debat > kostiakob
#2
re: Gourmetmad på slankekuren
Det lyder godt nok lækkert! En rigtig herremiddag!
Men ja - ved at vælge sit kød med omhu kan man faktisk skære ret meget ned på sine kalorier - og så kan man jo få noget lidt mere lækkert når man ikke skal have helt så meget.
Eller købe nogle lækre friske grøntsager som virkeligt også er et pift til maden.
Bruger du balsamico-eddike i maden? Det kan være virkelig godt at spæde til på en pande og koge ind. Også marinering af kød kan være rigtigt lækkert - kalkun, kylling, svinemørbrad, skinkemignon og andre meget magre, lyse kødtyper er dejlig modtageligt for marinader.
Jeg kan i øvrigt anbefale dig at købe Claus Meyer's bog: "Spis igennem". Den tror jeg du vil kunne få stor fornøjelse af - den er fyldt med gode retter som er - forholdsvis - fedtfattig men så absolut smagsrige. Der er f.eks. en gryderet med oksekød, lakridsrod, svesker og øl som tager en halv dag at lave (det meste at tiden simrer den) - den smager bare vidunderlig.
Og så vil jeg gerne høre om andre gourmet middage som du finder på. Jeg gider nemlig ikke spise kogte grøntsager fra frostpose og dens slags - der skal helst være lidt mere smagsoplevelse i det.
Men ja - ved at vælge sit kød med omhu kan man faktisk skære ret meget ned på sine kalorier - og så kan man jo få noget lidt mere lækkert når man ikke skal have helt så meget.
Eller købe nogle lækre friske grøntsager som virkeligt også er et pift til maden.
Bruger du balsamico-eddike i maden? Det kan være virkelig godt at spæde til på en pande og koge ind. Også marinering af kød kan være rigtigt lækkert - kalkun, kylling, svinemørbrad, skinkemignon og andre meget magre, lyse kødtyper er dejlig modtageligt for marinader.
Jeg kan i øvrigt anbefale dig at købe Claus Meyer's bog: "Spis igennem". Den tror jeg du vil kunne få stor fornøjelse af - den er fyldt med gode retter som er - forholdsvis - fedtfattig men så absolut smagsrige. Der er f.eks. en gryderet med oksekød, lakridsrod, svesker og øl som tager en halv dag at lave (det meste at tiden simrer den) - den smager bare vidunderlig.
Og så vil jeg gerne høre om andre gourmet middage som du finder på. Jeg gider nemlig ikke spise kogte grøntsager fra frostpose og dens slags - der skal helst være lidt mere smagsoplevelse i det.
16 år25. januar 2008 kl. 20:41
claus (slettet)
#3
re: Gourmetmad på slankekuren
Friske grøntsager er nemlig vigtigt - jeg undgår også helst de frosne. Friske svampe og grønne asparges er altid gode til mange ting, men jeg elsker også at bruge frugt i maden - æbler, mango, passionsfrugt.....
I det hele taget foretrækker jeg friske råvarer - frosset kød og fisk er godt nok en nødløsning for mig. Jeg køber kød ved slagteren, grønt ved grønthandleren, fisk ved fiskemanden osv. Man får altså ikke nær så god kvalitet i supermarkederne synes jeg - og jeg synes ikke, at det er dyrere, men det kan jo godt være, at det er det, hvis man skal købe ind til en hel familie.
Jeg bruger mange forskellige slags eddiker i maden. Det er et uundværligt krydderi. Prøv at købe nogen af Meyers gode frugteddiker. Især hans balsamiske blommeeddike er utroligt aromatisk. Men saft og skal fra citrusfrugter er også et af de krydderier, jeg bruger meget.
Jeg har "Spis igennem" stående, så jeg har prøvet den gryde, du nævner - i det hele taget er øl også en overset ingrediens i medlavning! Både til at marinere i og koge i eller som krydderi i en skaldyrssuppe.
Mmmhhh... nu er det jo lige før, jeg blev sulten igen med al den snak om mad :-D
I det hele taget foretrækker jeg friske råvarer - frosset kød og fisk er godt nok en nødløsning for mig. Jeg køber kød ved slagteren, grønt ved grønthandleren, fisk ved fiskemanden osv. Man får altså ikke nær så god kvalitet i supermarkederne synes jeg - og jeg synes ikke, at det er dyrere, men det kan jo godt være, at det er det, hvis man skal købe ind til en hel familie.
Jeg bruger mange forskellige slags eddiker i maden. Det er et uundværligt krydderi. Prøv at købe nogen af Meyers gode frugteddiker. Især hans balsamiske blommeeddike er utroligt aromatisk. Men saft og skal fra citrusfrugter er også et af de krydderier, jeg bruger meget.
Jeg har "Spis igennem" stående, så jeg har prøvet den gryde, du nævner - i det hele taget er øl også en overset ingrediens i medlavning! Både til at marinere i og koge i eller som krydderi i en skaldyrssuppe.
Mmmhhh... nu er det jo lige før, jeg blev sulten igen med al den snak om mad :-D
16 år25. januar 2008 kl. 20:52
iakob
#4
re: Gourmetmad på slankekuren
Ej, står jeg altså af.
Jeg kan på ingen måde få min hverdag til at hænge sammen hvis der først skal handles ind i 4 forskellige butikker mindst 10 km fra hvor jeg bor, så hentes børn, så snakkes og leges og til sidst laves mad. Så fik vi da aftensmad kl 22 :-)
Men har man tiden - så er det da en rigtig god idé at købe ind i de forskellige specialbutikker.
På nær lige fisk. Frosne fisk kan godt være friske. De fisk der fryses ned på havet - de er friske! Ellers ville grønlandske dybhavsrejer heller ikke være helt så godt.
Og oksekød. Det skal jo ikke være frisk - det skal være mørt ;-)
Jeg kan på ingen måde få min hverdag til at hænge sammen hvis der først skal handles ind i 4 forskellige butikker mindst 10 km fra hvor jeg bor, så hentes børn, så snakkes og leges og til sidst laves mad. Så fik vi da aftensmad kl 22 :-)
Men har man tiden - så er det da en rigtig god idé at købe ind i de forskellige specialbutikker.
På nær lige fisk. Frosne fisk kan godt være friske. De fisk der fryses ned på havet - de er friske! Ellers ville grønlandske dybhavsrejer heller ikke være helt så godt.
Og oksekød. Det skal jo ikke være frisk - det skal være mørt ;-)
16 år25. januar 2008 kl. 21:12
claus (slettet)
#5
re: Gourmetmad på slankekuren
Det med tiden er jo en faktor - det er jo klart lettere, når man bor i byen. Jeg har slagter og fiskehandler ligeså tæt på som supermarkedet. Og så er det meget hurtigere at handle i 4 små butikker, end at skulle igennem fyrsftenshelvedet i et supermarked - der er for mange mennesker til min smag. Men det er jo godt, vi er forskellige, så de allesammen kan overleve ;)
16 år25. januar 2008 kl. 21:48
Frede123 (slettet)
#6
re: Gourmetmad på slankekuren
I Lidl kan man købe 2 laksefileter 225 for kun 22,95. De er rigtig gode.
16 år25. januar 2008 kl. 23:26
claus (slettet)
#7
re: Gourmetmad på slankekuren
Jeg havde lyst til noget ekstraordinært i dag - og igen lykkedes det mig at holde underskuddet på trods af ren fråds til aftensmad. Jeg skulle finde på noget fedtfattigt. Og fedtfattigt - det er tatar da i hvert fald!
Så jeg har lige fået 3 stykker rugbrød med tatar, kapers, løg og æggeblomme. Og så ovenikøbet en øl til. Og alligevel holder jeg energiunderskuddet for i dag. Det er jo ren luksus at være på kur :-)
Så jeg har lige fået 3 stykker rugbrød med tatar, kapers, løg og æggeblomme. Og så ovenikøbet en øl til. Og alligevel holder jeg energiunderskuddet for i dag. Det er jo ren luksus at være på kur :-)
16 år31. januar 2008 kl. 18:16
iakob
#8
re: Gourmetmad på slankekuren
Glemte du syltede rødbeder???
Hehe.. jo - det lyder som en rigtig herremiddag. Jeg ville nu nok have suppleret den med noget grønt af een eller anden art (f.eks. cirka 100 gram syltede rødbeder :-) men det gør jo også retten lidt mindre traditionel og lidt mere.. .um... slankeagtig. Man skulle i hvert tilfælde vælge en kraftig grøntsag hvis den skal stå sig godt sammen med tartarbøf. Hvad med ovnbagte selleri-terninger med den rette krydderi?
Oh well.. det lyder dælme godt og jeg har slet ikke tænkt i retning af tartar - køber altid mager oksekød, men ikke tartar. Godt tænkt, der.
Hehe.. jo - det lyder som en rigtig herremiddag. Jeg ville nu nok have suppleret den med noget grønt af een eller anden art (f.eks. cirka 100 gram syltede rødbeder :-) men det gør jo også retten lidt mindre traditionel og lidt mere.. .um... slankeagtig. Man skulle i hvert tilfælde vælge en kraftig grøntsag hvis den skal stå sig godt sammen med tartarbøf. Hvad med ovnbagte selleri-terninger med den rette krydderi?
Oh well.. det lyder dælme godt og jeg har slet ikke tænkt i retning af tartar - køber altid mager oksekød, men ikke tartar. Godt tænkt, der.
16 år31. januar 2008 kl. 21:35
claus (slettet)
#9
re: Gourmetmad på slankekuren
Rødbeder til tatar? Det har jeg aldrig prøvet. Men det kunne da sikkert være ret godt...
Jeg savnede nu ikke grøntsagerne - jeg skal være ærlig og indrømme, at til noget mad, der passer grøntsager mig bare ikke, og så springer jeg dem over. Så sørger jeg for at få masser af dem til frokost og mellemmåltider, men en gang imellem skal man have aftensmad uden, synes jeg...
Og så for at fortsætte listen over lækre ting, der ikke er så meget fedt i: Jeg har fået lammemørbrad her til aften. Det er virkelig fantastisk kød og meget fedtfattigt. Nu vil jeg hen i sofaen og høre lidt jazz og takke min slagter for at livet er godt :-D
Jeg savnede nu ikke grøntsagerne - jeg skal være ærlig og indrømme, at til noget mad, der passer grøntsager mig bare ikke, og så springer jeg dem over. Så sørger jeg for at få masser af dem til frokost og mellemmåltider, men en gang imellem skal man have aftensmad uden, synes jeg...
Og så for at fortsætte listen over lækre ting, der ikke er så meget fedt i: Jeg har fået lammemørbrad her til aften. Det er virkelig fantastisk kød og meget fedtfattigt. Nu vil jeg hen i sofaen og høre lidt jazz og takke min slagter for at livet er godt :-D
16 år1. februar 2008 kl. 18:42
Jeg skulle have været i byen i aften, men det blev aflyst, så jeg skulle bare være alene hjemme på en fredag. Så jeg startede ved slagteren og bad om en lille bøf (det er han ikke vant til fra min side!). Det blev til 190 gram af den flotteste oksemørbrad.
Den blev stegt på panden sammen med en lille smule bacon - der var bare 6 gram, men det er fint som krydderi.
Jeg kogte knap 300 gram små fine kartofler med skræl. Der blev dampet lidt grønne asparges.
Og mens min bøf hvilede blev lidt løg, champignon og friske tomater stegt på panden i lidt olivenolie og det sidste smag fra bøf og bacon....
Det blev serveret med et lille glas rødvin (180 gram) til.
Det var et kongemåltid og jeg er stopmæt nu. Og det holdt sig nede på 3800 kJ, så jeg er stadig under målet for i dag. Det er jo fantastisk hvad man kan lave med få kalorier i, når bare man giver sig lidt tid og bruger lidt omtanke.
Nu vil jeg fordøje maden mens jeg nyder en pibe god tobak (den sidste last, som jeg venter til efter slankekurens første fase inden jeg dropper...)