Opskrift med fisk - værsgo
Du læser en tråd i debat > kostiakob
#2
re: Opskrift med fisk - værsgo
Jeg har een, men den er uden fisk.
Man tager en nogle grove grøntsager, gerne forskellige slags. F.eks. pastinak, bladselleri, selleri, gulerod, rødbede, persillerod. Så skærer man dem i små tern og putter dem i et højt, ovnfast fad. Man giver dem så en del olie og 2 dele balsamico eddike (ikke salt) og roder rundt.
Så tager man nogle våde grøntsager (tomat, champignon og svampe virker bedst efter min mening) og skærer dem i skiver og lægger dem ovenpå som låg.
I ovnen i 30-40 minutter (alt efter størrelsen af ternene) ved 200 grader.
Man salter på tallerknen til ens egen smag og behag.
Jeg kan desværre ikke sige noget om energiindhold fordi det vil jo svinge meget med det specifikke indhold - men generelt er retten meget energifattig. Rødbeder farver i øvrigt meget og gør retten lyserød.
Når ovnen så alligevel er varm så kan man jo evt stege kyllingbryst - eller blande lidt kartoffel i grøntsagsretten hvis man har de lyster.
Det er min standard grøntsagsret.
Man tager en nogle grove grøntsager, gerne forskellige slags. F.eks. pastinak, bladselleri, selleri, gulerod, rødbede, persillerod. Så skærer man dem i små tern og putter dem i et højt, ovnfast fad. Man giver dem så en del olie og 2 dele balsamico eddike (ikke salt) og roder rundt.
Så tager man nogle våde grøntsager (tomat, champignon og svampe virker bedst efter min mening) og skærer dem i skiver og lægger dem ovenpå som låg.
I ovnen i 30-40 minutter (alt efter størrelsen af ternene) ved 200 grader.
Man salter på tallerknen til ens egen smag og behag.
Jeg kan desværre ikke sige noget om energiindhold fordi det vil jo svinge meget med det specifikke indhold - men generelt er retten meget energifattig. Rødbeder farver i øvrigt meget og gør retten lyserød.
Når ovnen så alligevel er varm så kan man jo evt stege kyllingbryst - eller blande lidt kartoffel i grøntsagsretten hvis man har de lyster.
Det er min standard grøntsagsret.
16 år7. januar 2008 kl. 23:00
claus (slettet)
#3
re: Opskrift med fisk - værsgo
Ja jeg er en af dem, der slet ikke forstår meningen med et mål på 2-300 gram fisk om ugen - jeg har indtil nu ramt på over et kilo! Jeg elsker fisk og kan da slet ikke forestille mig ikke at få fisk til aftensmad 2-3 gange om ugen.
Men til opskrifterne - det her var min aftensmad i går. Jeg brugte langefilet, men torsk, mørksej eller andre lignende fisk kan fint bruges.
Jeg skar 200 gram kartofler i stykker og kogte dem.
Et løg i skiver blev svitset i lidt olivenoli på en sauterpande.
200 g fisk skåret i store stykker kom ned at stege med.
Så smed jeg en halv rød peber i tern ned til sammen med en halv dåse flåede, hakkede tomater.
Til sidst kom jeg de kogte kartofler ned i, krydrede med salt, paprika, chili og oregano.
Det hele får lov at simre 10 minutter mere.
Det smagte ganske fantastisk og holdt sig nede på 2200 KJ (Må være ca. 525 kcal).
Jeg skal have fisk i aften igen - men det tror jeg bare bliver dampet og serveret med coleslaw og ris...
Men til opskrifterne - det her var min aftensmad i går. Jeg brugte langefilet, men torsk, mørksej eller andre lignende fisk kan fint bruges.
Jeg skar 200 gram kartofler i stykker og kogte dem.
Et løg i skiver blev svitset i lidt olivenoli på en sauterpande.
200 g fisk skåret i store stykker kom ned at stege med.
Så smed jeg en halv rød peber i tern ned til sammen med en halv dåse flåede, hakkede tomater.
Til sidst kom jeg de kogte kartofler ned i, krydrede med salt, paprika, chili og oregano.
Det hele får lov at simre 10 minutter mere.
Det smagte ganske fantastisk og holdt sig nede på 2200 KJ (Må være ca. 525 kcal).
Jeg skal have fisk i aften igen - men det tror jeg bare bliver dampet og serveret med coleslaw og ris...
16 år13. januar 2008 kl. 14:42
iakob
#4
Sejfilet på porre-bund med grøn kartoffelmos-top
Den her opskrift er gammelkendte ting - men sammensat på en for mig ny måde.
Ingredienser (skulle være til 4 - men det er da så 4 på streng slankekur så jeg ville nok lave dobbelt kartoffelmos):
500 gr Sejfiletter
1 porre
1 rødløg (jeg brugte alm løg)
500 gr kartoffel (husk at gemme lidt kartoffelvand)
Grønne krydderier (persille, dild, kørvel - jeg brugte frist persille og tørret dild)
Æg
Kartoffelvand
Salt
Peber
olie
Sejfilet - Kog kartofler møre i usaltet vand.
Porre og løg hakkes og svitses i lidt olie. De lægges i en smurt ovnfast fad (jeg glemte at smørre den og puttede lidt olie ned efter disse grøntsager - det virkede fint) og drysses med lidt peber og salt.
Derefter foldes sejfiletterne så de er cirka lige tykke overalt. De drysses også med lidt peber og salt efter de er lag ovenpå porreløg-blandingen.
Endeligt laves en kartoffelmos - brug ægget, salt, peber, grønne krydderier, lidt kartoffelvand (mosen må ikke blive tynd) og naturligvis kartoflerne. Denne mos lægges ovenpå som låg.
Opskriften siger 12 minutter i 200 grader varm oven - men mit fik nok nærmere 20 minutter ved 200 grader og så cirka et kvarter uden varme i ovnen (vi skulle først have en grøntsagssuppe).
Smager ganske udemærket. Der var også en kapers-senneps sovs i opskriften, men der var dels fløde i og dels så var den altså ikke så god. Jeg ville hellere have ketchup til - eller en anden god fiskesovs. Men jeg valgte altså at spise den med lidt syltet rødbede til (hey, kartoffelmos og rødbede er godt!!).
Kartoffelmosen var - med æg, persille og dild, virkelig lækker. Fisken var også god men uden krydderier, lidt kedelig. Vil nok putte lidt krydderier der næste gang. Citron, citronpeber eller måske bare lidt persille.
Grøntsager? Vi fik en rigtig god tomatsuppe med selleri og gulerod og også lidt fløde i - min mand stod for den, så jeg ved ikke lige hvad den indeholdt ellers.
Ingredienser (skulle være til 4 - men det er da så 4 på streng slankekur så jeg ville nok lave dobbelt kartoffelmos):
500 gr Sejfiletter
1 porre
1 rødløg (jeg brugte alm løg)
500 gr kartoffel (husk at gemme lidt kartoffelvand)
Grønne krydderier (persille, dild, kørvel - jeg brugte frist persille og tørret dild)
Æg
Kartoffelvand
Salt
Peber
olie
Sejfilet - Kog kartofler møre i usaltet vand.
Porre og løg hakkes og svitses i lidt olie. De lægges i en smurt ovnfast fad (jeg glemte at smørre den og puttede lidt olie ned efter disse grøntsager - det virkede fint) og drysses med lidt peber og salt.
Derefter foldes sejfiletterne så de er cirka lige tykke overalt. De drysses også med lidt peber og salt efter de er lag ovenpå porreløg-blandingen.
Endeligt laves en kartoffelmos - brug ægget, salt, peber, grønne krydderier, lidt kartoffelvand (mosen må ikke blive tynd) og naturligvis kartoflerne. Denne mos lægges ovenpå som låg.
Opskriften siger 12 minutter i 200 grader varm oven - men mit fik nok nærmere 20 minutter ved 200 grader og så cirka et kvarter uden varme i ovnen (vi skulle først have en grøntsagssuppe).
Smager ganske udemærket. Der var også en kapers-senneps sovs i opskriften, men der var dels fløde i og dels så var den altså ikke så god. Jeg ville hellere have ketchup til - eller en anden god fiskesovs. Men jeg valgte altså at spise den med lidt syltet rødbede til (hey, kartoffelmos og rødbede er godt!!).
Kartoffelmosen var - med æg, persille og dild, virkelig lækker. Fisken var også god men uden krydderier, lidt kedelig. Vil nok putte lidt krydderier der næste gang. Citron, citronpeber eller måske bare lidt persille.
Grøntsager? Vi fik en rigtig god tomatsuppe med selleri og gulerod og også lidt fløde i - min mand stod for den, så jeg ved ikke lige hvad den indeholdt ellers.
16 år2. februar 2008 kl. 20:59
Rose10 (slettet)
#5
re: Opskrift med fisk - værsgo
Prøvede din opskrift igår Claus.
Du har ret det smage ganske udmærket også er det nemt at lave.
Du har ret det smage ganske udmærket også er det nemt at lave.
16 år18. marts 2008 kl. 09:39
250 g rødspættefileter
salt og peber
2 gulerødder i skiver
1-2 porrer i skiver
1 dl hvidvin (jeg har nu bare brugt vand i stedet, da jeg ikke så godt kan lide vin)
1 dl boullion
15 g smør eller 1 spsk olivenolie
150 g rejer
pynt: persille
300 g kogte kartofler
Krydr røædspættefileterne med salt og peber og rul dem let sammen. Læg gulerødder og porrer i en gryde med vin (eller vand), boullion og smør/olie og giv dem et opkog. Lad dem simre under låg ca. 5 min. Læg rødspætterullerne på grøntsagerne og lad dem simre under låg i ca. 5 minutter. Fordel rejerne over fisken og drys med persille. Læg låg på og sluk for varmen. Server med kogte kartofler.
Arbejdstid: 20 min
Pr. person: 2152 KJ / 512 kcal, 9 g fibre
Det smagte rigtigt lækkert og selv ungerne var vilde med det, selvom de dog var lidt skeptiske i starten. Har I andre nogle gode opskrifter?
Pernille