#2 af Ulla Mc (slettet)
et spørgsmål om svind
Du læser en tråd i debat > kostUlla Mc (slettet)
#2
re: et spørgsmål om svind
Alt dette med et behov for at regne svind ud, er det ikke blot et spørgsmål, om at snyde sig til flere kalorier, end man egentlig burde indtage.
Alle kalorierne var der til at begynde med, så er de der hele tiden, der er ikke nogen der regner med plus vægt når de koger ris eller pasta er der???
Alle kalorierne var der til at begynde med, så er de der hele tiden, der er ikke nogen der regner med plus vægt når de koger ris eller pasta er der???
16 år28. november 2007 kl. 18:37
tynd74
#3
re: et spørgsmål om svind
hej ulla mc
jeg spurgte en gang om det samme.
jeg synes det er svært at veje rå pasta og rå ris om ikke andet så er det bøvlet. så jeg fik at vide ,jeg altid kunne veje maden ved bordet og så tage den kogte ris/pasta og divider med 3 og så taste tallet ind som den rå vægt. dette har jeg gjort i et år og det har virket.
alt min mad bliver vejet på tallerken færdig kogt eller stegt. og jeg har tabt 20kg.
lise
jeg spurgte en gang om det samme.
jeg synes det er svært at veje rå pasta og rå ris om ikke andet så er det bøvlet. så jeg fik at vide ,jeg altid kunne veje maden ved bordet og så tage den kogte ris/pasta og divider med 3 og så taste tallet ind som den rå vægt. dette har jeg gjort i et år og det har virket.
alt min mad bliver vejet på tallerken færdig kogt eller stegt. og jeg har tabt 20kg.
lise
16 år28. november 2007 kl. 19:33
epm
#4
re: et spørgsmål om svind
Korrekt! Det er kun "vandregnskabet", det går ud over.
I første spørgsmål er det også kun vand, der fordamper - uanset om det kommer fra det tilsatte vand eller mælken, der mest består af vand.
I første spørgsmål er det også kun vand, der fordamper - uanset om det kommer fra det tilsatte vand eller mælken, der mest består af vand.
16 år28. november 2007 kl. 20:22
iakob
#5
re: et spørgsmål om svind
Ulla: Vi laver mad til 4 i vores familie - jeg kan normalt ikke veje min mad i rå tilstand. Derfor er svind eller tilvækst noget som jeg skal regne med.
Jeg har for længst målt kogt ris og kogt pasta op og har dem som opskrifter i madital. Ellers måler jeg før og efter vægt på fadet/gryderne og indtaster forskellen som -vand i opskriften. Og hvis jeg ikke laver maden, så regner jeg generelt med svind på 10%.
Jeg har for længst målt kogt ris og kogt pasta op og har dem som opskrifter i madital. Ellers måler jeg før og efter vægt på fadet/gryderne og indtaster forskellen som -vand i opskriften. Og hvis jeg ikke laver maden, så regner jeg generelt med svind på 10%.
16 år28. november 2007 kl. 20:57
vand eller mælk? eller er det helt lige meget?
De bedste hilsner
julle99