Færdigretter og fastfood

Du læser en tråd i debat > kost

#1
Færdigretter og fastfood
Jeg kom forbi denne side på jp omkring sunde færdigretter (eller mangel på samme) og tænkte at det måske havde almen interesse her på madital.

fpn.dk

Der er en checkliste på 10 punkter til en sundere livsstil med færdigretter. Manden som har lavet listen hedder Per Brændgaard, og han kommer fra:

Sundfastfood.dk

Hr Brændgaard skriver - ifølge hans hjemmeside - i ekstra bladet i sektionen "Forbrugertillægget" under "Under luppen" og han er cand scient i human ernæring.
17 år7. november 2007 kl. 13:44
#2
re: Færdigretter og fastfood
Her er et link til Brændgaards vurdering af forskellige kure.

ekstrabladet.dk

Det kan man så tage som man vil.
17 år7. november 2007 kl. 14:41
#3
re: Færdigretter og fastfood
er der nogen, som i den forbindelse har erfaring med noget konkret fastfood fra supermarkedet, der er sundere end andre?
17 år18. november 2007 kl. 19:49
#4
re: Færdigretter og fastfood
Kommer an på hvad du mener med fastfood. Er det til at spise på stedet? Eller tager du det med hjem og laver (færdig)?

Skal det være i stil med pølse/fritter/burger mv til at lave som aftensmad derhjemme med mindst ½ timer forberedelse? Eller skal det bare være til at servere derhjemme?
17 år19. november 2007 kl. 10:43
#5
re: Færdigretter og fastfood
tænkte på retter man kan tage med hjem og varme og servere derhjemme, som regel frostvarer
17 år20. november 2007 kl. 17:59
#6
re: Færdigretter og fastfood
Fisk er jo godt - men pas på med fyldt fisk og på paneret fisk. Der er fiskeprocenten ret lav i forhold til sovseprocenten/fedtprocenten. Visse fiskeretter med sovs på - der kan man bare skrabe sovsen til side og så er det ok.

Alle slags grøntsager, naturligvis - man kan få rimelig gode blandinger som vinder ved at lynstege dem i balsamico og med krydderier man kan lide.

Grøntsagssupper - især tomatsuppe - med grovbrød til - spæd evt suppen op med lidt krydderi (chili oven i coops tomatsuppe og lidt mager creme fraishe ovenpå, det er faktisk ret lækkert).

En margarita-pizza - som man så selv fylder godt med grøntsager på - tror jeg også er ok. Men det skal nok lige undersøges først.

Man kan få magre frikadeller på køl, de er også ok. Og så en mager kartoffelsalat på siden (hvor du passer lidt på med cremen) og nogle grøntsager.

Kyllingelår (tag skindet af) eller kyllingebryst er også rimelig hurtigt og nemt i ovn, men tager lidt mere forberedelse. Skær evt kyllingekødet i tern og lynsteg det med lidt soya og hvidløg og paprika/barbacue og evt chili - og put det så sammen med en masse grøntsager i et pitabrød. Mums!

Og så kan man jo putte skinkestrimler eller skinketerninger oven i de fleste grøntsager og kalde det en blandet salat. Eller købe grove pasta og lave en hurtig skinkesovs på siden (husk en pose frosne grøntsager).

Endeligt er det aller-aller bedste jo at have forberedt sunde fastfood ting i sin egen fryser, lige til at tage op og varme. Så fristes man ikke i butikken, man skal ikke ind i butikken og det er langt billigere og sundere. Det kræver dog lidt fryseplads.

Husk at grovbrød i butikkerne næsten altid har en fuldkornsmel stående som første ingrediens på varedeklarationen. Ingrediens listen er nemlig sådan indrettet at ingredienserne står sorteret i den rækkefølge hvoraf der er mest. Grahamsmel er fuldkorn. Spelt er ikke nødvendigvis fuldkorn (fuldkorn betyder at kim og skaller er med i melet, og spelt fås derfor både som fuldkorn og som "fin" mel).

Håber det var lidt hjælp.

PS. Da jeg studerede, spiste jeg af og til en spejlæg i pitabrød (med ketchup og revet ost og bacon). Med mager ost og lufttørret skinke - og grøntsager - så tror jeg godt det kunne blive ok mad.h
17 år20. november 2007 kl. 21:42
#7
re: Færdigretter og fastfood
tusind tak, iakob, der er en masse spændende muligheder. Dejligt.
16 år25. november 2007 kl. 12:37


For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...
window.addEventListener("load", function(){ setTimeout(function () { if (typeof window.cookieconsent !== 'undefined'){ window.cookieconsent.initialise({ "palette": { "popup": { "background": "#444" }, "button": { "background": "#f0ad4e", // orange: "#f0ad4e", //"#14a7d0" //grøn: #5cb85c "text": "black" } }, "theme": "classic", "position": "bottom", "static": false, "type": "opt-in", "content": { "message": "🍪 Cookieinfo

Madital.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, analysere trafikken samt til at markedsføre vores website. Du kan til enhver tid ændre dit valg via vores ", "dismiss": "OK", "allow": "Det er fint", "deny": "Afvis", "link": " cookiepolitik.", "href": "https://www.madital.dk/om-madital/vilkaar-og-betingelser/cookiepolitik/" }, onInitialise: function(status) { if(status == cookieconsent.status.allow) { runScriptsRequiringConsent(); } }, onStatusChange: function(status) { if (this.hasConsented()) { runScriptsRequiringConsent(); } /*else { document.cookie = "_ga=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gat_UA-1116525-1=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gid=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; }*/ createCookie("cookieconsent_time","now",365); } }) } }, 1000); });