Blomkålcouscous ala Meyer
Du læser en tråd i debat > kostSpacy
#2
re: Blomkålcouscous ala Meyer
Hej Iacob!
Ja, det lyder helt sikkert som et lækkert tilbehør og 20 g smør til et blomkål er som du siger ikke specielt fedt.
Apropos tilbehør så har jeg kigget på den bog af Charlotte Grønlykke "Tilbehør" som du anbefalede. Hvad synes du selv om den? Du har ikke nævnt den siden, er der en grund til det?
Jeg synes at der var mange gode opskrifter på tilbehør i den, men desværre også en masse tilbehør som man måske nok har i andre kogebøger. Jeg tænker her bl.a. på chutneyopskrifter og den slags.
Men ideen med en bog med kun opskrifter på spændnede metoder til tilberedning af forskellige grøntsager, tiltaler mig meget, så hvis du eller andre falder over noget i den stil så giv endelig lyd :-)
Jeg vil nu lige give Charlotte Grønlykke en chance mere og præsentere min mand for den når vi skal til fastlandet efter de sidste julegaver, nemlig de vigtigste - dem til os selv ;-)
Ja, det lyder helt sikkert som et lækkert tilbehør og 20 g smør til et blomkål er som du siger ikke specielt fedt.
Apropos tilbehør så har jeg kigget på den bog af Charlotte Grønlykke "Tilbehør" som du anbefalede. Hvad synes du selv om den? Du har ikke nævnt den siden, er der en grund til det?
Jeg synes at der var mange gode opskrifter på tilbehør i den, men desværre også en masse tilbehør som man måske nok har i andre kogebøger. Jeg tænker her bl.a. på chutneyopskrifter og den slags.
Men ideen med en bog med kun opskrifter på spændnede metoder til tilberedning af forskellige grøntsager, tiltaler mig meget, så hvis du eller andre falder over noget i den stil så giv endelig lyd :-)
Jeg vil nu lige give Charlotte Grønlykke en chance mere og præsentere min mand for den når vi skal til fastlandet efter de sidste julegaver, nemlig de vigtigste - dem til os selv ;-)
16 år19. december 2007 kl. 22:48
Spacy
#3
re: Blomkålcouscous ala Meyer
PS: Hvilken kogebog af Claus Meyer stammer Blomkålscouscousen
fra? Er det en kogebog som kunne komme på tale i den kategori med tilbehør som vi mangler?
PPS: God bedring til dig og Søren. Det er træls med 2 turer i rap!
Jeg er selv lige kommet over en ordentlig gang forkølelse, som ramte mig for første gang i mange mange år.
Jeg har undret mig meget over at jeg blev syg når jeg nu er så sund og spiser kilovis af grøntsager, men follk siger at det er noget med at virus rammer uanset hvor sund man er. Sundheden kan måske være med til at man kommer hurtiger på højkant igen.
Men i hvert fald er det sidste man har lyst til at tænke på og efterleve når man har det sådan, en slankekur.
Det er ligesom om kroppen hungrer efter søde sager og hjernen bare slår fra + at man ikke har energi til at stå og lave de store kogekunster.
fra? Er det en kogebog som kunne komme på tale i den kategori med tilbehør som vi mangler?
PPS: God bedring til dig og Søren. Det er træls med 2 turer i rap!
Jeg er selv lige kommet over en ordentlig gang forkølelse, som ramte mig for første gang i mange mange år.
Jeg har undret mig meget over at jeg blev syg når jeg nu er så sund og spiser kilovis af grøntsager, men follk siger at det er noget med at virus rammer uanset hvor sund man er. Sundheden kan måske være med til at man kommer hurtiger på højkant igen.
Men i hvert fald er det sidste man har lyst til at tænke på og efterleve når man har det sådan, en slankekur.
Det er ligesom om kroppen hungrer efter søde sager og hjernen bare slår fra + at man ikke har energi til at stå og lave de store kogekunster.
16 år19. december 2007 kl. 23:04
iakob
#4
re: Blomkålcouscous ala Meyer
Charlotte Grønlykke "Tilbehør" har jeg ønsket i julegave. Jeg vil naturligvis give den kritik, når jeg har set i den.
Claus Meyer's bog hedder "Spis Igennem" og den indeholder mest hovedretter, men også desserter. Det er ikke bogens indhold af energifattige retter som har imponeret mig, men de meget smagfulde retter - den var også den bog som indeholdt en sammenkogt ret med svesker, øl og lakridsrod. Der er lidt arbejde ved hans retter i den bog - og de fleste af dem skal suppleres med en grøntsagsret hvis man vil have sine 100-200 gram grøntsager til aftensmad. Alligevel vil jeg gerne anbefale bogen - ikke til folk på slankekur, men til folk som holder af at lave mad og som skal holde vægten.
Ang. syg, ja så er det virus og det er ikke ens egen sundhed som det kommer an på, men andres og egen håndhygiejne. Desværre har man jo en syg 2-årig ret tæt på ens ansigt en del af tiden (når han skal trøstes) og han nyser og hoster altså uden forbehold. Sådan er det vel bare.
Hvad jeg faktisk godt kunne tænke mig, var en kogebog omkring grøntsagsretter som kan laver på cirka ½ time (alt inkl), som kan fungere i forbindelse med kødretter som kartofler, ris og pasta gør og som der er nok af de gode, grove grøntsager i.
PS. Tak for ønsket om god bedring. Det skal nok komme selvom Søren havde feber her til aften. I det mindste er han livlig og smider rundt med puder om ørerne på mig mens jeg skriver.
Claus Meyer's bog hedder "Spis Igennem" og den indeholder mest hovedretter, men også desserter. Det er ikke bogens indhold af energifattige retter som har imponeret mig, men de meget smagfulde retter - den var også den bog som indeholdt en sammenkogt ret med svesker, øl og lakridsrod. Der er lidt arbejde ved hans retter i den bog - og de fleste af dem skal suppleres med en grøntsagsret hvis man vil have sine 100-200 gram grøntsager til aftensmad. Alligevel vil jeg gerne anbefale bogen - ikke til folk på slankekur, men til folk som holder af at lave mad og som skal holde vægten.
Ang. syg, ja så er det virus og det er ikke ens egen sundhed som det kommer an på, men andres og egen håndhygiejne. Desværre har man jo en syg 2-årig ret tæt på ens ansigt en del af tiden (når han skal trøstes) og han nyser og hoster altså uden forbehold. Sådan er det vel bare.
Hvad jeg faktisk godt kunne tænke mig, var en kogebog omkring grøntsagsretter som kan laver på cirka ½ time (alt inkl), som kan fungere i forbindelse med kødretter som kartofler, ris og pasta gør og som der er nok af de gode, grove grøntsager i.
PS. Tak for ønsket om god bedring. Det skal nok komme selvom Søren havde feber her til aften. I det mindste er han livlig og smider rundt med puder om ørerne på mig mens jeg skriver.
16 år20. december 2007 kl. 19:51
iakob
#5
re: Blomkålcouscous ala Meyer
PS. Jeg brugte blomkålcouscous som pålæg til frokost idag. En ordentlig skefuld på ½ skive rugbrød med lidt jubilæumssennep på toppen. Gav en "suser" i næsen pga sennepens styrke, men smagte faktisk meget af julemad.
Det var altså godt!
Det var altså godt!
16 år20. december 2007 kl. 19:53
KarinaHadsten (slettet)
#6
re: Blomkålcouscous ala Meyer
Det lyder som noget jeg bør prøve til min grøntsagsforskrækkede mand. Masser af karry burde få ham med på den :-) Selvom jeg godt nok selv synes det lyder lækrere med muskat.
Så er jeg vist nødt til at ønske mig en metalsi - kan man nå det endnu mons tro. Jeg tror couscous'en vil ryge igennem hullerne på mit dørslag. :-(
Så er jeg vist nødt til at ønske mig en metalsi - kan man nå det endnu mons tro. Jeg tror couscous'en vil ryge igennem hullerne på mit dørslag. :-(
16 år21. december 2007 kl. 11:45
iakob
#7
re: Blomkålcouscous ala Meyer
Sådan en metalsi koster ikke alverden. Jeg har stadig 2 fra dengang jeg lavede mos til Søren. Lad være med at ønske dem i gave - det er da for billigt sluppet ;-)
16 år22. december 2007 kl. 23:04
Hans mad er ikke upræget magert (han bryder sig ikke om 'fedtforskrækkelse'), men som regel heller ikke specielt fed (med mindre vi taler den slags mad som naturligt er både usundt, fedt og godt :-). Men hans mad smager af noget og han har nogle gode idéer.
Blomkålscouscous smager ret meget af blomkål - hvilket er fint for mig. Jeg sparede måske ret meget på karryen, men vi fik også rødspættefiletter med karrysovs til så det gjorde ikke så meget.
Her er opskriften:
1 blomkålshovede (1 kg)
20 gr smør
Muskatnød (eller karry)
Salt
Peber
Tag buketter af det rengjorte blomkålshovede og riv dem på et rivejern, så de bliver til blomkåls-perler (mine perler var noget varieret i finhed, perleform og størrelse men det har mest udseenedemæssigt betydning)
Blancher dem så i 30 sekunder i letsaltet vand. Vandet hældes fra gennem en si. Smørret smeltes i en gryde (karry kommes ved og svitses) og blomkålssmulderet kommer deri og svitses lidt.
Retten smages til med salt og peber.
I stedet for karry kan man bruge muskatnød (og sikkert også andre krydderier, f.eks. chili?).
Blomkålsstokken kan man putte i lidt mælk og koge suppe (eller med mindre mælk, gratin) på den. Jeg testede det med lidt muskat-nød i og det havde en delikat smag.
Bon appetit !